Před čtyřmi lety si Honza pořídil štěně československého vlčáka a pojmenoval ho Sitka. Od té doby jsou z nich nerozluční kamarádi. Honza bere pejska na všechny své výlety a Sitka se stal časem hlavním hrdinou jeho fotografií, kde se snoubí krásy přírody, přátelství se psem a láska.

„Dříve jsem měl i tři práce najednou, abych mohl udržet svůj sen o fotografování naživu. V jednu chvíli jsem žil o chlebu v karavanu, ale vždycky jsem se postaral, aby se Sitka dobře najedl,“ popisuje sympatický mladík hladový život umělce, který musel vést.

„Slíbil jsem Sitkovi, že bude mít ten nejlepší psí život, jaký jen může být. Změnil mi život. Pomohl mi najít sám sebe a vždycky je tady pro mě i v těch nejtěžších chvílích,“ komentuje jejich pevné přátelství. 

A jak dostal nápad k celé psí sérii? „Jednou jsem jel na víkend do Krkonoš. Šli jsme na procházku, bylo slunečno, ale uprostřed procházky jsme narazili na mlhu a sníh. Když jsme vylezli na vrchol, všude kolem pod námi byl mrak a nad námi slunečno. Bylo to nezapomenutelné a já se rozhodl, že všechny tyhle krásné momenty zvěčním,“ doplnil Honza.

Skromný umělec slávu na Instagramu nijak neřeší. Nejšťastnější chvíle totiž zažil, když bez koruny cestoval na blind doprovázený svým nejlepším kamarádem.

Fotogalerie
22 fotografií