V Londýně se tento přepychový letoun zastavil, aby nabídl turistické lety. Ty si však nemůže dovolit jen tak někdo. Pronájem Dreamjetu, který sám stojí 7,3 miliardy korun, vychází na 640 tisíc korun za hodinu.

Pokud se ale rozhodnete, že cestovat takovým letadlem vám stojí za to, nelze si koupit jen jednu letenku. Musíte si pronajmout celé letadlo. Let z Londýna do New Yorku tak vyjde na zhruba 5,1 milionu korun.

Video
Video se připravuje ...

Konstrukce Boeingu 787-9 Dreamliner YouTube/British Airways

Obyčejné Dreamlinery slouží běžně na komerčních letech a jsou schopny přepravit najednou mezi 240 a 335 pasažéry dle úpravy. Dreamjet je ale upraven tak, že v něm může letět pouze třicet cestujících.

Nic zde není obyčejné jako v jeho komerčním předchůdci. Posezení, stolování, koupelny i spaní je v něm navrženo tak, aby nejbohatší VIP zákazníci prožívali při letu absolutní blaho.

Mohou si například užít výhled na oblohu ze zvětšených okének nebo se hýčkat v koupelně obložené mramorem. Opulentnost interiéru Dreamjetu dokonce může v mnohém trumfnout komfortní a přepychové letadlo amerického prezidenta.

Ceník pronájmů

  • Evropa – USA - jednosměrný 5,12 mil. Kč; zpáteční 10,24 mil. Kč
  • USA – Austrálie - jednosměrný 14,08 mil. Kč; zpáteční 28,16 mil. Kč
  • Dubaj – N. Zéland - jednosměrný 10,88 mil. Kč; zpáteční 21,76 mil. Kč

Fotogalerie
13 fotografií