Maria Fagerström (25) pochází ze švédského města Lund a s komerční aerolinkou létá už dva roky. Inspiroval ji k tomu její tatínek, který je kapitánem Airbusu 320 a brával Marii a její tři sestry s sebou po světě. „Tehdy jsem se zamilovala do letectví a do celého světa,“ přiznala Maria britskému listu Daily Mail.

„Ten moment, kdy jste na ranveji, těsně před vzletem. Ten pocit, kdy se chystáte zrychlit 75tunové letadlo na 250 km/h během 30 sekund. To vám vždycky vykouzlí úsměv na tváři,“ popsala Maria, co si užívá na létání nejvíce.

Pilotka sdílí snímky z letadla i výletů na svém Instagramu, kde ji sleduje závratných 240 tisíc fanoušků. „Na sociálních sítích mám nejraději, že spojují lidi ze všech koutů a náš velký svět se zdá být menším. Odjakživa miluji letectví a fotografování a díky Instagramu mohu kombinovat své dva nejoblíbenější koníčky a sdílet se zbytkem světa svá dobrodružství,“ uvedla s tím, že nikdy nečekala, jak velké pozitivní vazby se jí bude od lidí dostávat.

Fanoušci jsou uchváceni nejen jejím zaměstnáním a krásou, ale i ohebností. Maria má totiž zálibu v józe, která jí pomáhá s každodenním pracovním stresem. „Svou podložku na jógu si beru všude s sebou. Je důležité najít si čas sama na sebe, i když je to jen pět minut denně. Díky dělání jógy nacházím svůj vnitřní klid a nejraději mám, když docvičím a vidím svět úplně jinýma očima, méně stresující,“ vysvětlila. Na její snímky se můžete podívat v galerii pod článkem!

Fotogalerie
76 fotografií