Mallorca nabízí zimním turistům, nač si vzpomenou. Hory tyčící se do výšky přes 1400 metrů vybízí k pěším túrám a klikaté serpentiny i roviny lákají k osedlání kola. K přespání je pak možné využít tradičních stylových statků zvaných Finca.

Nejstarší z nich, Finca Ca N'Aí, nabízí kromě ideálního bodu na výlety i ukázku nefalšované staré Mallorcy. Olivové, citronové a pomerančové háje, sušené šunky a jiné speciality ostrova ve vás zanechají hlubokou stopu. Pokud ale přeci jen toužíte i přes zimu po výhledu na moře a po pláži, oceníte překrásné hotely Sentido Punta del Mar nebo Cala Vinas. Jejich poloha na pobřeží je ideální pro výběhy do okolí, na něž je zimní teplota na ostrově tak akorát. V těchto dnech je na Mallorce příjemných 17–20 °C.

Nebo vám po dni sportování více vyhovuje ruch nočního města s hospodami a bary? Zkuste třeba nižší cenovou kategorii Smartline Lancaster nebo Sunprime Waterfront blíže obydleným částem. A pokud vám na sport nevyhovuje volná příroda, ale spíše areál, máte jedinečnou možnost. Rafa Nadal Academy světoznámého tenisty se pyšní nejen 26 tenisovými kurty, ale i atletickým oválem, bazény, fotbalovými hřišti a dalšími vymoženostmi.

Samozřejmě, že všechny tyto možnosti existují i v létě. Sluníčko na Mallorce září a moře je čistší než v Chorvatsku. Nedočkaví turisté už proto berou first minute útokem, dobrá místa za rozumnou cenu se později totiž shánějí těžko.

Fotogalerie
15 fotografií