Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kam na líbánky? Cestujte jako celebrity do jedné z těchto pěti atraktivních destinací!

/
  • Nechte se inspirovat známými osobnostmi a vyberte si jeden z našich redakčních tipů pro své líbánky.
    16. července 2016 ● 15:45

    Nekonečné pláže, nádherné ubytování, romantika, ale i mnoho společných a nezapomenutelných zážitků by mělo tvořit svatební dovolenou snů. A právě proto se nesmí její výběr nechat na poslední chvíli. Jako inspiraci jsme vybrali top 5 destinací, které mají vše, co si novomanželé mohou přát – luxus, soukromí, úchvatné exotické pláže a stále důležitější bezpečí. Vítají vás Benátky, Dubaj, Fidži, Kuba a Malajsie.

  • 1.

    Romantika kouzelných Benátek

    Netoužíte po dlouhém letu? Zavítejte do romantických Benátek, které jsou častým cílem zamilovaných dvojic. O tom ví své i lamač srdcí George Clooney, který se zde před dvěma lety oženil s pohlednou právničkou Amal Alamuddinovou. Kouzelná zákoutí a proslulé plavby na gondolách obměkčí každého. Na druhou stranu Benátky nejsou městem prohýřených nocí, ale spíš romantických procházek. Projděte se po náměstí sv. Marka nebo si dejte vynikající kávu v jedné z nejstarších kaváren světa. Nádherný výhled na celé město se vám naskytne ze zvonice baziliky sv. Marka, kde se budete kochat výhledem z 99 metrů! Jestliže naopak zvolíte cestu autem, vydejte se z Benátek do malebného Toskánska, které patří k nejromantičtějším koutům Itálie. Cestou vás přivítají města jako vystřižená z pohlednic, nekončící vinice a velká srdce Italů.

    Pohádkové Benátky
    Autor: shutterstock.com

    George Clooney s tehdy nastávající manželkou Amal Alamuddinovou
    Autor: Reuters

  • 2.

    Dubaj: Líbánky jako z romantického filmu

    Toužíte po luxusní dovolené snů, kde se necháte opečovávat a rozmazlovat profesionály a nebudete se muset o nic starat? Vydejte se do ráje šejků, nádherné kosmopolitní Dubaje, která je šitá na míru dokonalé svatební cestě. Profesionálními službami se můžete nechat hýčkat v jednom z nejvelkolepějších světových hotelů: Atlantis The Palm. Splní vám zde jakékoliv požadavky. O vaše pohodlí se postará osobní komorník, který vám bude k dispozici 24 hodin denně! Ve více než 23 restauracích, barech a kavárnách můžete ochutnat plody moře, vynikající sushi, ale i kuchyni z různých koutů světa. Neměli byste si nechat ujít ani návštěvu podvodní restaurace Ossiano. Po uspokojení chuťových pohárků je ideálním místem k odpočinku ShuiQi Spa, kde si můžete vybrat z nepřeberného množství koupelí, zábalů a vodních lázní, nebo zamiřte do obrovského aquaparku Aquaventure. Pokud se budete chtít zchladit, zavítejte na lyžovačku nebo si jděte zabruslit přímo do slunného centra Dubaje! Toto hightech město si za posledních pár let oblíbily i známé tváře jako je modelka Simona Krainová se svým manželem Karlem Vágnerem, ale i Andrea Verešová se svým manželem Danielem Volopichem.

    Andrea je synonymem luxusu. Dubaj jí vyloženě sluší!
    Autor: Archiv Andrei Verešové, Dubai, dovolená, modelka

    Simona Krainová si s rodinou užívala na dovolené v Dubaji.
    Autor: Instagram Simony Krainové

  • 3.

    Fidži: Nekonečné pláže a dokonalé soukromí

    Nepřejete si být na svatební dovolené nikým a ničím rušeni? Vydejte se k protinožcům na Fidži. Doba letu zabere téměř celý den – tj. 22 hodin, ale za tento nedotčený ráj na zemi to vážně stojí! Panenská příroda, nekonečné pláže z jemného bílého písku, azurové moře a soukromí jsou hlavní lákadla Fidži. I slavní jako Britney Spears s bývalým manželem Kevinem Federilinem se nechali unést kouzlem tropického ostrova. Byly zde natočeny filmy jako Modrá laguna nebo Trosečník s Tomem Hanksem. Vodu z Fidži si dokonce nechala přivézt i zpěvačka Céline Dion na svůj koncert v Praze! Své kouzlo má i místní podmořský svět, který vás dostane svou barevností a rozmanitostí a je prostě ideální pro šnorchlování!

    Fidži
    Autor: Profimedia.cz

    Britney Spears s bývalým manželem Kevinem Federilinem během dovolené na Fidži
    Autor: archiv Blesku

  • 4.

    Kuba: Za historií a dobrodružstvím

    Americká auta, doutníky, salsa, ale také kubánský rum jsou hlavními lákadly perly Karibiku – Kuby. Každý si zde přijde na své. Pánové mohou ochutnat poctivý kubánský doutník a rum a ženy mohou vyzkoušet vášní nabitý tanec – salsu. Vysoké palmy, žhnoucí slunce a křišťálově modré moře jsou zárukou té nejromantičtější svatební cesty. Nejoblíbenějším letoviskem je Varadero, které leží na dvanáct mil dlouhém výběžku jemného písku. Bohatou faunu a flóru najdeme v přírodním ráji, na ostrovech Cayos, které se nacházejí podél kubánského severního pobřeží známého jako Jardines del Rey (Královské zahrady). Úchvatné bílé pláže a čisté, akvamarínové moře s velkými korálovými útesy a bohatým podmořským životem jsou ideálním místem na prožití kouzelných romantických chvil. Na Kubě se před několika lety byla podívat i sexbomba Dominika Mesárošová se svým bývalým italským milencem.

    Exotická Kuba
    Autor: archiv Blesku

    Dominiku vzal na dovolenou na Kubu jeden z jejích bývalých movitých milenců.
    Autor: archiv Blesku

  • 5.

    Malajsie: Bílé písečné pláže a kulturní koktejl

    Jste akční a toužíte poznávat jiné kultury a tradice? Vyražte na svatební cestu do Malajsie, kde se střetává indická, arabská, čínská, malajská, ale i anglická kultura. A tak není divu, když zde uvidíte kostel vedle islámské mešity nebo hinduistický chrám vedle pagod. Můžete jen tak odpočívat na bílých písečných plážích nebo se vydat s domorodci do hor či do tropické džungle. Pozor však na období dešťů, které zde probíhá od listopadu do února. Na východní pobřeží se vydejte v letních měsících a na západní pobřeží v zimních. Nejžádanějším cílem novomanželů je ostrov Langkawi s nedotčenou přírodou, velkým množstvím malých pláží a teploučkým mořem. Kromě toho zde najdete i mnoho zajímavých atrakcí, a tak pokud máte rádi nádhernou přírodu a toužíte poznávat nové kultury, vydejte se do Malajsie! Dovolenou v této exotické destinaci si nenechala ujít ani americká zpěvačka a hvězdná porotkyně britského X Factoru Nicole Scherzinger s přítelem, pilotem Formule 1, Lewisem Hamiltonem.

    Kouzelný ostrov Langkawi v Malajsii
    Autor: Profimedia.cz

    Nicole Scherzinger strávila s Lewisem Hamiltonem v Malajsii několik romantických dní.
    Autor: archiv Blesku
  • 6.

    Další tipy na výlety

    Fotogalerie
    20 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

majojo: Jasně, blbečci, makejte sedm let, abyste mohli strávit líbánky v některém z bulvárem navržených resortů. A budete to splácet ještě dalších sedm let. Ovšem s tím, že se o vás nebude psát v bulváru a čtenář si nedopřeje rozkoš pohledu na vaše obnažené zadnice. Leda byste se vyblili do klína nějaké místní celebritě.

(16. 07. 2016 18:24)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy