Čang Ťün-kuang se rozhodl, že svého čtyřletého syna vezme na dobrodružství jeho života. Otec pro něj naplánoval projížďku na kolečkových bruslích z Pchu-jangu až do hlavního města Pekingu. Čínská města přitom od sebe dělí přes 500 kilometrů!

Otec se synem vyrazili 22. března a za 14 dní zvládli ujet přes 540 kilometrů. Nezastavil je ani silný vítr, bouřky či rozbité silnice. „Syn během cesty několikrát spadl a plakal, obzvláště když byl vyčerpaný, nebo jsme zrovna jeli náročný úsek. Zažili jsme několik vzestupů a pádů, ale o tom přesně je i celý život a on se s tím musí umět vyrovnat,“ popsal Čang Ťün-kuang čínskému deníku People’s Daily

Otec se synem cestou do Pekingu urazili na bruslích přes 540 kilometrů.
Autor: Reprofoto Mapy.cz

Muž rovněž uvedl, že jeho syn bruslí už od dvou let a oba se na velkou cestu dlouho připravovali a trénovali. Po příjezdu do Pekingu za odměnu navštívili známé turistické památky, jako je Velká čínská zeď, náměstí Nebeského klidu a Pekingský národní stadion. Pak se oba vypravili domů. Tentokrát už ale autobusem.

Čang Ťün-kuang deníku rovněž vysvětlil, že vzal svého syna na velkou cestu, aby mu utužil charakter. „Doufám, že tvrdé zkušenosti z této cesty ovlivní jeho vyrůstání,“ dodal.

Fotogalerie
5 fotografií