Soukromé tryskáče obvykle slouží k přepravě zazobaných boháčů, ředitelů velkých firem, nejúspěšnějších atletů a celebrit. Obyčejný manželský pár z USA si ale díky své šikovnosti vyzkoušel, jaké to je patřit k nejbohatší smetánce. A navíc za to nezaplatili ani korunu!

Gilbert Ott (29) a Laura Burns (28) si objednali soukromý tryskáč na jednosměrnou cestu z Bostonu do 660 kilometrů vzdáleného Washingtonu. Za zhruba hodinu a půl dlouhý let měli zaplatit v přepočtu téměř 37 tisíc korun, ale manželům se podařil neuvěřitelný kousek. Na internetu si našli několik slevových kupónů a zkombinovali je tak, že už nemuseli nic doplácet. Stejná cesta komerčním letadlem by je přišla na přibližně 2200 korun.

Manželé díky soukromému tryskáči nemuseli procházet bezpečnostní kontrolou a vystávat v nekonečných frontách na odbavení. „Byl to neskutečný pocit. Dveře do kokpitu zůstaly otevřené po celou dobu letu, takže jsme viděli vzlet a přistání z pohledu pilota,“ popsal britskému serveru MailOnline Gilbert. Na palubě si s manželkou krátili čas hraním pokeru a ládováním se pochutinami z minibaru. Navíc mohli být i na telefonu, což je normálně při komerčních letech zakázáno. Na snímky z jejich pohádkového letu se můžete podívat v galerii pod článkem.

Fotogalerie
17 fotografií