Tomáš Svoboda z Auto ESA vám poradí, na co se před takovou cestou zaměřit: „Základem je kvalitní kontrola celkového technického stavu vozidla,“ říká Tomáš Svoboda z Auto ESA.“ Podle něj by každý motorista měl absolvovat před cestou alespoň tyto základní úkony: 

- Zkontrolovat stav a kvalitu motorového oleje

- Správně nahustit pneumatiky 

- Zkontrolovat bod varu brzdové kapaliny 

- Zkontrolovat stav chladicí kapaliny 

- Zkontrolovat osvětlení vozidla, kvalitu stíracích lišt a doplnit kapalinu do ostřikovačů 

- Zkontrolovat povinnou výbavu vozidla i s ohledem na specifika jednotlivých zemí

Důležitá je i kontrola povinné výbavy vozidla, bezpečnostních vest a správného nahuštění rezervní pneumatiky. K celkové přípravě dále patří seznámení se s odlišnostmi v dopravních předpisech jednotlivých zemí. „Pozor například na rychlostní limity v Chorvatsku, nebo povinnost mít na francouzských silnicích ve voze alkoholtester,“ připomíná Svoboda. Za oba přestupky totiž hrozí v daných zemích pokuty až do výše několika stovek euro. 

Podle Svobody je také dobré pečlivě naplánovat cestu a jednotlivé zastávky. „Není potřeba se honit a za každou cenu se snažit dojet do cíle co nejdříve,“ říká Svoboda. „Tři hodinové zastávky na cestě do Chorvatska dovolenou rozhodně nezkrátí. Naopak, při každé zastávce načerpá řidič i celá posádka další síly a koncentraci na pokračování v cestě.“. 

Pečlivá kontrola a příprava vozu se rozhodně vyplatí. Nebudete vystaveni riziku nenadálé poruchy a v klidu dojedete tam, kde chcete strávit příjemnou dovolenou.