Larimar: Wellness z Východu

Hotel Larimar v rakouském Stegersbachu nabízí wellness, kterým chce spojit Východní a Západní léčivé a terapeutické techniky. O návštěvníky se tady stará velký tým lékařů, psychologů, terapeutů, trenérů, kosmetiček a dalších odborníků. Vyzkoušet si tu můžete tradiční čínskou medicínu, ajurvedu z Indie, shiatsu z Japonska, Lomi Lomi Nui z Havaje nebo masáž kameny Larimar z Karibiku. Trochu jinak než kdekoliv jinde je tady pojednán i wellness svět. Kromě tradičních termálních lázní, vyhřívaných venkovních i krytých bazénů s masážními tryskami a podvodní hudbou, nejrůznějších hydromasážních lavic, vodních chrličů či saunové zóny tu můžete využít i rybník a sluneční louku určenou k meditacím. Navíc se zde pořádají pravidelně kurzy tance, zdravého vaření, degustace vín nebo třeba kurzy kvalitního spánku.

Hochschober: Hamam lepší než v Turecku

Čínská věž na břehu jezera, autentické turecké lázně ve wellness areálu a teplý venkovní bazén ve studeném horském jezeře Turrach, to jsou lákadla legendárního rodinného hotelu Hochschober. Zažijete tu neskutečně velkou nabídku wellness služeb od vybavení, počtu bazénů, saun po množství procedur prováděných terapeuty z celého světa. Exkluzivní jsou hlavně zdejší turecké lázně Hamam. V čem spočívá zázrak této procedury? Ve více než hodinové péči o vaše tělo v překrásných mramorových lázních s centrálním prostorem s teplými kameny, menšími teplejšími komnatami a tajemnou Sultánovou odpočívárnou.

Alpenrose: Odpočinek pohybem

V hotelu Alpenrose u stejnojmenného jezera je každý den hostům k dispozici tým 17 terapeutů, 8 kosmetických odborníků a 4 sportovních trenérů. Ti každému analyzují jeho zdravotní stav, kondici a pak doporučí  a naučí vhodný trénink. Zdejší fitko se rozkládá na ploše 450 metrů čtverečních, je vybaveno nejmodernějšími fitness přístroji a tělocvičnou, kde se téměř neustále konají nejrůznější cvičení od aerobiku přes jógu, pilates a mnohé další – vše pod dohledem zkušených trenérů, kteří jsou vyhlášení speciální vibrační metodou cvičení kinesis. 

Zdravý duch ve spokojeném břiše

Kurzy vaření ze surovin podle ročních období táhnou již dlouho i mnohé Čechy do hotelu Theresa v tyrolském údolí Zillertal. Vedle rozsáhlé nabídky sportovních aktivit a lázeňských terapií zde nabízejí promyšlenou zdravou stravu, kterou se ovšem hosté mohou sami naučit vařit. Šéfkuchař Stefan Egger, bývalý ultramaratonec a diplomovaný dietolog, tvrdí, že kvalitní strava z domácích surovin je dalším rozměrem wellness filosofie.

Sonnhof: Ajurvéda na jezeře

Spojení indického léčebného umění s evropskou kulturou najdete v srdci tyrolských Alp – v resortu Sonnhof. Stojí na náhorní plošině nad údolím Thierseetal a jeho design je přizpůsoben východní filosofii: z velké části je ze dřeva a vyniká pestrostí barev. Indický lékař Gaurav Sharma a jeho tým provádí hostům nejprve vstupní diagnózy a pak stanoví jednu z mnoha stoletími prověřených terapií. A léčí se tady i jídlem! Na jídelníček dohlíží indický kuchař a je připravován dle zásad ajurvédy, v níž se využívá velké množství bylinek. Wellness centrum centrum je vybaveno bazénem, třemi tematickými saunami, finskou saunou, parní lázní, útulnými odpočívárnami, nechybí fitness centrum a kruhová tělocvična pro jogíny.

Wellnes? To už dávno nejsou jen masáže!

 „Wellness dnes znamená daleko více než svět saun, příjemné masáže a odpočinek u bazénu,“ říká Natascha Kameš, která spolupracuje se sdružením Best Wellness Hotels Austria a dodává: „Je to životní filozofie, snaha po lepší kvalitě života prostřednictvím vědomého a disciplinovaného životního stylu. Ve zkratce jde o spojení těchto pěti věcí: rozumu, nadšení, radosti ze života, pravidelného pohybu a svobody.“

Sdružení Best Wellness Hotels Austria už 22 let sdružuje unikátní rakouské a jihotyrolské wellness hotely. Aby se staly členy, musí splnit 85 % z celkem 1600 kritérií.

Zdroj: Best Wellness Hotels Austria