Cyklisté na západ od našich hranic nepůsobí jako marťani, tak jak se tomu někdy stává ještě i na našich silnicích. Cyklostezek je v Německu, Rakousku, Francii, Nizozemí a dalších státech hustá rozvinutá síť a dokonce na sebe i navazují…

Nedáte-li v létě bez sedla ani ránu, zkuste vyrazit za hranice a vychutnat komfort cyklistických rájů. A pokud by vám připadalo, že několikaset kilometrové trasy jsou přece jen trochu oříškem, nezoufejte. Jednu cestu se totiž můžete svézt autobusem a šlapat až na cestě zpět. „Nyní přepravujeme kolo do vybraných destinací jako druhé zavazadlo, tedy zadarmo,“ uvedla Pavla Lauermannová ze společnosti Eurolines.

Do Paříže autobusema zpátk yn akole? Žádný problém!
Autor: archiv,profimedia.cz

Jízdenka za 190 Kč

Cestu s kolem si však musíte předem rezervovat  na infolince. Autobus je připraven pojmout dvě kola, pokud by vás bylo víc, záleží na individuální domluvě.

Bicykl je dobré uložit do textilního obalu s maximálními povolenými rozměry délka 140 cm, hloubka 35 cm a výška 80 cm.  Na kolik vás taková cesta přijde? Jednosměrná jízdenka do Amsterodamu začíná na 950 Kč, do Berlína na 600 Kč, do Mnichova na 500 Kč a třeba do Vídně jen na 190 Kč.