1) Na Šumavu za jeleny

Jeleny můžete vidět každý čtvrtek a sobotu v Srní na Šumavě
Autor: archiv firem
Chcete vidět jelena s největším parožím na Šumavě? Král lesa, dvacaterák chodí mlsat jablka, řepu a mrkev do obory v Srní. Jeho i další jeleny zde můžete z kryté pozorovatelny sledovat každé úterý, čtvrtek a sobotu od 12:00 do 15:30. Před příjezdem je lepší se objednat na telefonním čísle 731 530 429. Nezapomeňte si dalekohled. Vstupné stojí 20 korun.

2) Doba ledová naživo

Giganty doby ledové uvidíte v Ústí nad Labem
Autor: archiv firem
Výstava Giganti doby ledové v Muzeu města Ústí nad Labem představuje trojrozměrné modely zvířat v životní velikosti. Kromě dobře známého mamuta, srstnatého nosorožce či šavlozubého tygra se můžete seznámit i se zvířaty téměř neznámými a prohlédnout si obydlí našich dávných předků. Vstupně dospělí 100 Kč, děti 80 Kč.

3) Podzemní krása v teple

Zbrašovské argonitové jeskyně jsou nejteplejšími jeskyněmi v celé republice
Autor: archiv firem
I v zimě můžete do jeskyní. Zbrašovské argonitové jeskyně jsou totiž nejteplejšími jeskyněmi v celé České republice s celoroční stálou teplotou 14°C. Při prohlídce podzemních prostor plných úchvatných tvarů si tak v klidu můžete sundat čepici, rukavice a šálu. Otevřeno po-pá 10 – 14 h. Vstup dospělí 100 Kč, děti 50 korun.

4) Exkurze na letišti Václava Havla

Při exkurzi na Letišti Václava Havla nahlédnete do všech terminálů včetně toho pro vládní lety
Autor: archiv firem
Zajímá vás, jak to chodí na letišti? Při exkurzi na Letišti Václava Havla nahlédnete do všech terminálů včetně toho pro vládní lety, podíváte se do hangárů, uvidíte práci sokolníků, řízení letového provozu a nahlédnete i do VIP salonků. Rodinné vstupné stojí 380 korun. Termín si musíte zarezervovat na internetových stránkách letiště.

5) Výukové centrum v zoo

Dvouleté slůně Raschmi vás okouzlí v sotravské zoo, navíc tu můžete navštívit i výukové centrum
Autor: archiv firem
Chtěli jste si někdy potěžkat stehenní kost slona, vyzkoušet ostrost tygřích zubů, nebo se přesvědčit o hebkosti hadí kůže? Šanci máte ve výukovém centru ostravské zoo, které je mimořádně otevřeno pro veřejnost každý pracovní den od 11 do 13 hodin. Lákadlem pro malé návštěvníky zoo je určitě i téměř dvouleté slůně Raschmi, nebo čtyřměsíční mládě gibbona bělolícího. Zoo je otevřena denně 9-17h. Vstupné dospělí 80 Kč, děti 50 Kč.

6) Na trampoliny do Galaxie

Prolézačky, skluzavky, trampolín - prostě ráj pro děti v Galaxii Zlín
Autor: archiv firem
V jedinečném zábavním parku Galaxie Zlín pro celou rodinu najdete obří multifunkční prolézačku s tobogány a klouzačkami, horolezeckou stěnu, skákací hrad, nafukovací raketoplán, trampolíny, motokárovou dráhu a střeleckou arénu. To vše pěkně v teple a suchu. Rodinné vstupné je útěrý až pátek 499 Kč, o víkendu 599 Kč.

7) Dobijte sněhový hrad 

V Harrachově vyrostl obří sněhový hrad Harrachštejn
Autor: archiv firem
V Harrachově vyrostl obří sněhový hrad Harrachštejn. Netradiční atrakce se po celou zimu vždy v pátek v sobotu a v neděli od 14:30 změní v kulisy pro hranou pohádku Na draka!. Večer od 19:30 pak ochozy a prostranství sněhového hradu rozduní akční bojová šou s ohněm, Příběh ohně. Vstupné na hrad je zdarma. Rodinné vstupné na obě akce je 330 korun.

8) Na sjezdovku za auty

Prohlédnout si novinky ze škodovky a zasoutěžit si můžete hned na několika místech v českých lyžařských areálech
Autor: archiv firem
Malí i velcí kluci si mohou přímo pod několika českými sjezdovkami osahat nové vozy Škoda Octavia. Připraveno je pro ně několik soutěží o zapůjčení automobilů, terénní jízdy s modely superb a yeti s pohonem čtyř kol a další program včetně vystoupení kapely Nightwork. Dnes najdete Škoda park v Dolní Moravě, v Jeseníkách, v neděli 24. 2. ve Ski Parku Červená Voda v Orlických horách a v sobotu 2.3 v Rokytnici nad Jizerou v Krkonoších. Vstup zdarma.

9) Vyřešte záhadný zločin

V Regionálním muzeu v Kolíně na vás čeká interaktivní výstava Stopa – Vyřeš zločin
Autor: archiv firem
Milujete detektivky? Tak vyrazte do Kolína. V Regionálním muzeu v Kolíně na vás čeká interaktivní výstava Stopa – Vyřeš zločin! Malí i velcí detektivové si na fiktivním kriminálním případu vyzkouší moderní metody vyšetřování. Na vlastní kůži si vyzkouší zpracovávat otisky prstů, porovnávat stopy, nebo zpracovávat biologické vzorky z místa činu. Otevřeno út – pá 9-17, so-ne 10-17. Vstup 30 Kč dospělí, 15 Kč děti.

10) Jeden a půl tisíce angličáků

Půl druhého tisíce angličáků si můžete prohlédnout v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze
Autor: archiv firem
Malí i velcí kluci se určitě zabaví v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze. Čeká tu na ně 1500 modelů aut anglické značky Matchbox. Od prvních hraček z přelomu čtyřicátých a padesátých let až po modely veteránů z nedávné doby. Řadu z autíček si zde můžete i osahat, nebo si přinést své vlastní. Na své si zde přijdou jak děti, tak sběratelé a některé angličáky si zde můžete i koupit. Otevřeno út 10-19, st-ne 10-18 h. Vstup 80 Kč dospělí, 20 Kč děti.
Fotogalerie
13 fotografií