České hrady a zámky jim k představení už zřejmě nestačí. Zkušení šermíři z Čech začali působit na druhé straně planety v okolí ostrova Roatan, který patří Hondurasu. Při svých vystoupeních přitom používají prvotřídní kostýmy. „Máme profesionální pirátské obleky z amerických filmových studií,“ chlubí se hlavní organizátor pirátských představení Jiří Máška, který na honduraském ostrově Roatan už dlouhá léta žije.

Jack Sparrow v českém podání

Pirátské představení probíhá na dva roky staré lodi s názvem Černá perla. A už podle názvu plavidla je patrné, že show má mnoho podob s filmem Piráti z Karibiku. Tou největší je jedna z hlavních postav, pirát Jack Sparrow, kterého ve filmu ztvárnil Johnny Depp. V živém šermířském představení tuto postavu hraje Čech Václav Tofl. Další postavu, Šíleného vlka, hraje Petr Král a majitele lodi Sira Henryho Morgana si střihl její skutečný majitel Máška. Zbytek posádky je doplněn herci z řad domorodých obyvatel honduraského ostrova Roatan.

Za jednu jízdu 1200 korun

Šermíři kromě samotného představení učí turisty základní šermířské techniky a hrají s nimi hry. „Například házíme kroužky a Šílený vlk je chytá na špici kordu,“ prozrazuje detaily Máška. Plavba trvající 2,5 hodiny vyjde osobu na 1200 korun.

Fotogalerie
5 fotografií