Mnoho z nás dobře zná ty stresové situace při balení zavazadel na dovolenou. Potom se značným úsilím dopravíme svá těžká zavazadla z domova například na letiště a pomalu suneme zavazadla frontou v odbavovací hale.

Když konečně přijdeme na řadu, tak se navíc někdy ještě ukáže, že náš kufr má pár kilo přes povolenou váhu a zaplatíme poplatek. Když pak v cíli vystoupíme, můžeme zjistit, že náš kufr nedorazil. A právě těmto stresovým a nepohodlným situacím hodlá předcházet kanadská podnikatelka Catharine MacIntosh se svou novou firmou Zerobaggage (nulová zavazadla).

Koncept je jednoduchý: Pokud bude vaše destinace na seznamu partnerských měst firmy Zerobaggage, budete moci cestovat pouze s příručním zavazadlem a oblečení si pronajmout z on-line katalogu.

Až dorazíte do cíle, objednané oblečení na vás bude už čekat v hotelu. Výborné je, že si budete moci pronajmout jak oblečení zcela nové - na týden za 25 % jeho kupní ceny, tak i oblečení obnošené - to za 15 % jeho kupní ceny, rovněž za týden.

Doba, na jakou si oblečení objednáte, je zcela na vás, od jednoho dne i po několik měsíců. Jak to bude s cenou při různých dobách pronájmu, společnost teprve dolaďuje.

Navíc, pokud do stejné destinace létáte třeba ob týden, společnost Zerobaggage tam bude váš vlastní oblíbený oblek skladovat tak, abyste s ním nemuseli neustále létat sem a tam.

Služba by se měla rozjet během příštího roku, a to nejprve v kanadském Torontu a na australském Zlatém pobřeží. Destinace v Evropě a Asii budou prý následovat.

Více informací na zde.