Čtěte: Dědička piva Guinness: Sex v letadle!

Většina celebrit se na veřejnosti snaží být opatrná – ví, že všude číhají paparazzi. Občas se to ale trochu nepovede. To je před dvěma lety stalo i hollywodskému herci Ralphu Fiennesovi (46). Půvabnou stevardku během letu přesvědčil, aby se s ním zamkla na toaletě. Jejich ´rychlovka´ však nakonec praskla a letušku vyhodili z práce.

Podobnou zkušenost přiznal v roce 2006 i zpěvák Robbie Williams: „V době, kdy jsem jel v drogách jsem snadno ztrácel zábrany. Měl jsem sex v letadlech, ve vlacích i v barech.“

Sex v oblacích však není doménou jen slavných mužů. Své o tom ví i „pravá blondýnka“ Reese Witherspoon (33). Se svým přítelem, hercem Jakem Gyllenhaalem (29) se podle amerického US-Magazinu skvěle ´pobavila´ během letu z Frankfurtu do Los Angeles. Prvně pod dekou na zadním sedadle letadla, pak 11 minut na palubní toaletě.

Podle studie z října 2008 si tímto způsobem krátí let každý desátý pasažér a každý druhý z dotázaných si něco takového umí představit. Pro 39 procent dotázaných však sex v letadle nepřichází v úvahu – je nepohodlný a riskantní.

Je vlastně sex v letadle povolený, nebo zakázaný? Záleží na tom, s jakou letíte společností.

Například Singapore Airlines od roku 2007 sice ve svých letadlech A380 nabízí prostorné dvoulůžko, ale sex je u nich tabu, oznámili manažeři společnosti.

„Nevím, co je na tom špatného, sám jsem měl sex v letadle na toaletě, když mi bylo 19 let a myslím, že to je splněný sen každého muže,“ tvrdí britský podnikatel a miliardář Richard Branson (59) z britské společnosti Virgin Atlantic Airways. Dodává však, že vzhledem k rozměrům palubních WC to chce počítat s trochou akrobacie.

Vyloženě zakázaný není sex ani u německých aerolinek. Platí však, že provinění proti dobrým mravům a veřejnému pořádku bude potrestáno. "Pokud to ale neobtěžuje ostatní pasažéry, je na každém, jak svůj čas během letu využije. V případě potřeby je na personálu letadla, jak zakročí," prozradil mluvčí Lufthansy.

A jak se s takovými případy vypořádají naše České aerolinie? "Pokud se pasažér v letadle chová nestandardně a ohrožuje či obtěžuje cestující, je palubním personálem upozorněn, že takové chování je na palubě ČSA nepřípustné," řekla pro Blesk.cz mluvčí ČSA Hana Hejsková. Zároveň však dodala, že výslovný zákaz sexu zde není. "O žádném konkrétním případu, který bychom museli řešit, nevím," dodala.