Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Řecko, jak ho neznáte: Neokoukaná místa v nejprodávanější letní destinaci

/
  • Řecko, jak ho neznáte: Neokoukaná místa v nejprodávanější letní destinaci
    5. března 2018 ● 05:00

    Řecko bude letos vyprodané. Jestli se tam chystáte, zkuste se poohlédnout po méně známých místech. A nebo prozkoumejte známá místa jinýma očima než všichni ostatní.

  • 1.

    MYKONOS: Ostrov luxusu

    Ostrov Mykonos milují hvězdy a bohatí lidé z celého světa. Leonardo DiCaprio, Paris Hilton, Mariah Carey nebo Spiderman Tony Maguire, ti všichni si ostrov oblíbili. Spletité bílé uličky města plné květin a barevné domy v přístavu určitě ohromí i vás. Pokud jste milovníci přepychu a vyšší ceny vás nepřekvapí, zapomeňte na Santorini a Zakynthos a zkuste Mykonos.

    Mykonos
    Autor: scom

  • 2.

    LEFKADA: Ostrov pláží

    V přeplněném Řecku může být Lefkada horký tip na soukromí. Zatímco východní část ostrova je díky rozvinuté hotelové infrastruktuře populární především mezi windsurfaři a rodinami s dětmi, západní část je zaslíbena plážím. Také je téměř celé západní pobřeží jedna dlouhá přírodní pláž. Velké hotelové komplexy se na této straně ostrova stavět nesmí. A přestože je řada ze zdejších pláží (Egremni, Porto Katsiki, Pefkoulia, Kathisma) považována za nejkrásnější v Evropě, na některých můžete být skoro sami.

    Řecká Lefkada
    Autor: Invia

  • 3.

    KALYMNOS: Ostrov adrenalinu

    Milujete adrenalin? Na ostrově Kalymnos budete mezi svými. Patří mezi nejkrásnější místa na světě pro skálolezce a zhruba 10 tisíc jich sem každoročně přijíždí. Z celého Řecka je Kalymnos i nejoblíbenějším místem pro potápěče, kteří tu najdou útesy, podmořské jeskyně a vraky nejčastěji z druhé světové války. Ale i plážoví povaleči tu bodou ve svém živlu. Ostrov patří ke klidnějším a řada zdejších návštěvníků sem přijíždí za sportem, takže na plážích tu není hlava na hlavě.

    Kalymnos
    Autor: scom

  • 4.

    KEFALONIE: Nejlepší pro rodiny

    Řecká Kefalonie nepatří k nejdražším destinacím. Největší z ostrovů v Jónském moři ale má co nabídnout. Písečné pláže jako Xi, Petani či Lassi mají mělké dno, a jsou tak ideální pro malé děti. Oproti věhlasnější Krétě, Korfu či Rhodu na Kefalonii nemíří davy turistů, je tradičnější a klidnější.

    Pláž Xi, Kefalonie
    Autor: Shutterstock

  • 5.

    KORINTSKÝ ZÁLIV: Neokoukané pobřeží

    Dovolená v Řecku znamená pro velkou část turistů především dovolenou na jednom z více než 500 řeckých ostrovů. Jenže i pevnina má co nabídnout. A to nejen na poloostrově Chalkidiki nebo Olympské riviéře. Tajným tipem může být Korintský záliv, kde se spojují výhody teplého a klidného koupání v zálivu s možností navštívit slavné památky, jako je věštírna v Delfách nebo soutěska Thermopyly. A do Atén, nabitých památkami, je to odsud jen pár desítek kilometrů.

    Korintský záliv
    Autor: scom

  • 6.

    Politika dovolené neovlivní

    Program půjček od EU, který měl řešit tíživou ekonomickou situaci země, sice letos skončí, ale až v srpnu. Dovolených se tak nedotkne. Navíc příjmy z turismu rok od roku stoupají a nálada řecké vlády je pozitivní. „Jsme absolutně připraveni,“ nechal se slyšet řecký premiér Alexis Tsipras. Ani nově zavedená pobytová taxa ve výši 0,5 až 4 eura (13 až 100 Kč) za pokoj a noc nikoho neodradí.

    Fotogalerie
    15 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy