Rozhodující jsou nyní v takových případech nedávné precedentní verdikty Evropského soudního dvora. Ten rozhodl, že i stávka v letecké společnosti je důvodem k tomu, aby u ní cestující mohli uplatnit náhradu škody.

Jak zjistit, jestli máte nárok na odškodné? Na portálu Náhrady.cz

„Pokud budete muset kvůli stávce odletět až následující den, máte podle rozhodnutí Evropského soudního dvora nárok na náhradu. Tu můžete požadovat i v případě, že kvůli stávce a tím pádem zrušenému letu zmeškáte navazující spoj a do cílové destinace se tak dostanete s více než tříhodinovým zpožděním,“ upozorňuje Ivo Brokeš, jednatel společnosti Náhrady.cz.

Čekali jste dlouhé hodiny na váš let a nestihli další spojení? Máte nárok na náhradu až 15 000 korun!
Autor: Istock Photo

Jestliže si nejste jisti, zda máte na kompenzaci za problémy v letecké dopravě opravdu nárok, pak to snadno zjistíte právě na portálu Náhrady.cz. Stačí na těchto webových stránkách vyplnit jednoduchý formulář a obratem se to dozvíte. Těch pár minut za to určitě stojí, protože můžete v kladném případě dostat náhradu ve výši až 15 000 korun!
A co je důležité – nebudete se muset vůbec o nic starat. Pro laika jinak velmi složité vyjednávání s leteckou společnosti za vás obstarají odborníci ze společnosti Náhrady.cz.