Vyšetřit si každý den trochu času a sledovat nabídky cestovních kanceláří – to je recept na dovolenou v exotické destinaci, která nevyjde o moc dráž než letní dovolená v jižní Evropě. Nabídky last minute zájezdů se obnovují každý den.

Sedadla v letadlech jsou dlouho dopředu zaplacená, stejně tak místa v hotelech – pokud pár dní před odletem ještě některá zbývají, cena logicky klesá. U některých zájezdů minimálně, u jiných i o více než deset tisíc korun. Prožijte únor v kubánském Varaderu, v Dubaji, nebo v netradiční Keni!

Kubánský přístav Varadero

Místo, které v sobě snoubí neuvěřitelné množství aktivit, krásné pláže, luxus a v lednu i příjemnou cenu. To je letovisko Varadero. Jedno z největších letovisek v Karibiku táhne turisty z celého světa jako magnet. Přijede jich sem celých 75 % ze všech, kteří překročí hranice Kuby.

Letovisko Varadero patří k těm největším v celém Karibiku.
Autor: ESO travel

A všichni se sem bez problémů vejdou – Varadero  je totiž zhruba dvacet kilometrů dlouhý pás pláží posetý hotely všech kategorií. Od těch nejjednodušších „dvojhvězd“ po luxusní hotely s pěti hvězdičkami na kontě. Každou sezonu do nich dorazí asi milion turistů – to tedy dělá z tohoto letoviska na poloostrově Hicanos životem pulsující centrum turistického ruchu na Kubě.

Mayská riviéra – koktejl pláží a památek

V Mexiku si můžete vybrat ze dvou riviér – z Mexické na západním pobřeží a z Mayské na východě. Mexická je zaslíbená spíše americkým turistům, ti sice jezdí i na Mayskou, je jich tu ale o poznání méně. Středobodem dění je letovisko Cancún na poloostrově Yucatán, vlajkovou lodí luxusu je pro změnu letovisko Playa del Carmen se zónou luxusních hotelů Playacar. Mimochodem – mají tady i svojí Pátou Avenue – s cenami podobně našponovanými jako na té v New Yorku.

 

Mayská riviéra – jejím velikým plusem jsou perfektní pláže, ale i blízkost památek starých Mayů.
Autor: ESO travel

 

Pro klidnější povahy je ideální ostrov Cozumel, jinak také Ostrov plodnosti , kam jezdí ženy z celého světa s jediným cílem – počít potomka. Kromě pláží jak z katalogu má Mayská riviéra ještě jednu nespornou výhodu – z většiny letovisek je to jen kousek do džungle za památkami starých Mayů, ze kterých se vám zatají dech a přeběhne mráz po zádech.

Jaká jsou lákadla mayské riviéry? Hotely „pro dospělé“, veliký luxus a mayské památky

Snadno dostupná Dubaj

Časy, kdy měla Dubaj nálepku drahé a nedostupné destinace, jsou pryč. Létá se sem sice celý rok, v létě jsou teploty pro některé ale až moc vysoké, a tak je dunajská hlavní sezona právě teď. Osmihodinový let a následně týden v příjemném hotelu v centru města vyjde už zcela běžně okolo osmnácti tisíc korun. V last minute nabídkách pak ceny občas klesají až na hranici dvanácti tisíc korun.

Teď v únoru tam navíc můžete ještě zalovit ve výprodejích. Hlavní část nákupního festivalu sice skončila 3. února, ale někteří prodejci mají v obchodech ještě poslední luxusní kousky – se slevou až 75 %. Pokud tedy máte už delší dobu v plánu radikální obnovu šatníku, spojte ji s dovolenou v Dubaji !

Tipli byste si, že je na obrázku pobřeží Keni? Nové resorty tu rostou v posledních několika letech.
Autor: ESO travel
 

Netradiční a luxusní Keňa

Dovolená v Africe? Zapomeňte na Tunisko a Egypt, v posledních letech se létá jižněji. Do Keni, do Tanzánie nebo na Zanzibar. Na pobřeží oceánu tady v posledních letech vyrostla letoviska, u jejichž názvů svítí čtyři a více hvězdiček. Proslulé jsou v tomto směru hlavně keňské letovisko Diani Beach a ostrov koření Zanzibar.

Dovolená u moře jinak – bohatí Češi jezdí na unikátní pláže v Keni

I u těchto destinací letí ceny zájezdů velmi výrazně dolů – a tak si za původní cenu člověk může dopřát nejen celý pobyt, ale k tomu i výlet na safari – ať už jednodenní, nebo dvoudenní s přenocováním v některém z luxusních kempů uprostřed africké divočiny.

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky last minute zájezdů:

 Mayská riviéra

Nechte se hýčkat! A za super cenu! V nabídce deset dní v luxusním hotelu ve slavné hotelové zóně Playacar. Několik bazénů, wellness centrum, výborné restaurace, pláž jen kousek od hotelu!


Autor: ESO travel
 

 Luxusní Varadero

Užijte si západy slunce nad Kubou! Varadero je letovisko, které stále žije, kde se nikdy nebudete nudit a odkud je to poměrně blízko i do Havany. Únor navíc Kubě přeje, létá se za skvělé ceny!


 
Autor: ESO travel

Exotická Keňa 

Keňa, letovisko Nyali a Reef Hotel – příjemný hotelový komplex ležící přímo na pláži v tomto letovisku, které proslavil klid, krásná příroda a perfektní služby. Zažijte dovolenou na africký způsob!

 

 
Autor: ESO travel