Krátký výlet na půl dne

Když si vzpomenete příliš pozdě, že by bylo fajn nesedět jenom doma, jsou pro vás nejlepší kratší výlety. Ty nezaberou moc času a i tak něco zažijete. V Brdech jsou dvě krásné procházky, které mají necelé čtyři kilometry. Ta první je na Skalku se startem na zámku v Mníšku pod Brdy a druhá na hrady Žebrák a Točník s medvědáriem. Jestli však takhle narychlo dáváte přednost poznávání měst, zajeďte do Hořovic, Příbrami nebo Rožmitálu pod Třemšínem. V Hořovicích nevynechejte nový a starý zámek a Panskou zahradu. V Příbrami se projděte na Svatou Horu a v Rožmitálu pod Třemšínem navštivte historické jádro města a Podbrdské muzeum.

Svatá Hora v Příbrami, známé mariánské poutní místo a barokní skvost v srdci Čech.
Autor: Středočeská centrála cestovního ruchu

Toulky přírodou

Rádi se kocháte a neradi spěcháte? Vezměte děti na procházku na pozvolnou Fabiánovou stezku v Řevnici. Trasu zvládnete i s kočárkem a po cestě narazíte na lesní divadlo, vrch Pišťák, a když budete mít štěstí, tak i na houby. Jestliže jsou vaše děti už větší a snesou delší výšlap, doporučujeme vyzkoušet 16kilometrový okruh v krajině Káji Maříka. Stihnete se také podívat na kostel sv. Václava v Mníšku, myslivnu Kytín a poutní areál Skalka. Na celý den vás už zaměstná vyhlídková trasa po Brdech, která patří k těm náročnějším. Má 24 kilometrů a převýšení 419 metrů. Ale výhledy budou stát za to, tomu věřte.

Hrad Točník tvoří spolu se starším hradem Žebrákem nejlépe dochované české souhradí.
Autor: Středočeská centrála cestovního ruchu

Velký prostor, málo lidí

Kouzlo Brd je v tom, že jsou rozlehlé a nepotkáte tady hordy turistů. Navíc se nebudete muset střídat na vyhlídce, abyste se pořádně rozhlédli. Možností, kam se podívat, je tady opravdu hodně. Každý víkend můžete prozkoumat jinou část. Brdy se stanou vašim příjemným společníkem.

Chcete se dozvědět víc? Stačí kliknout na  www.brdyapodbrdsko.cz a objevíte další tipy na místa, která stojí za to navštívit.