Do Vizovic!

Svoji cestu do Vizovic můžete začít třeba v Luhačovicích, odkud se vydáte na sever po žluté turistické stezce. Ta vás dovede až na rozcestí Řetechov, kde se napojíte na naučnou stezku Pod Starým Světlovem. Na rozcestí u kostela Panny Marie Sněžné se vydáte po zelené turistické trase a na dalším rozcestí, u zříceniny hradu Starý Světlov, vyrazíte za modrými turistickými značkami. Modrá stezka vás provede mimo jiné i kolem zříceniny hradu Engelsberk. Po modré stezce pokračujte až na Spletený vrch. Na rozcestí se vydejte na sever po naučné stezce Vizovické prameny. Ta vás zavede až do města Vizovice.

Z Napajedel do Zlína

I v okolí Zlína se najde řada klidných turistických tras. Jedna taková stezka začíná v jižní části obce Napajedla. Vyražte po žluté stezce, kterou naleznete u koupaliště Pahrbek. Cesta vás provede kolem zříceniny tvrze Leopoldov, skrz Karlovice, až na rozcestí Svatá voda - jih. Zde se vydejte na východ po zelené turistické trase. Až k rozcestí "U Boudy" vás čekají jen kilometry lesa. "U Boudy" se vydejte dále na východ po modré stezce. Ta vás provede kolem Tlusté hory až do Zlína.

Z Rusavy všemi směry

Malá, nenápadná obec Rusava se nachází v horách na severu Zlínského kraje. Městečkem prochází hned několik zajímavých turistických tras. Pokud se například vydáte na severo-východ po modré stezce, dojdete až na vrchol Skalný, kde se můžete napojit na naučnou stezku. Tato trasa vás provede přírodním parkem Hostýnské vrchy. Cestou uvidíte třeba zříceninu hradu Obřany, vrchol hory Smrdutá, či Teodorův pramen. Naučná stezka končí v obci Rajnochovice. Z Rusavy se můžete vydat rovněž po modré stezce do Bystřice pod Hostýnem. A jako cíl cesty můžete zvolit i Holešov.

Tipy na dovolenou ve Zlínském kraji

Další související odkazy

Slovácké slavnosti se nesly v duchu tradice: Návštěvníci mohli vidět i přes 100 let starý kroj!

Nejkrásnější hrady a zámky Česka: Jihomoravský a Zlínský kraj 

Putování letním Českem: Rázovitá krása Zlínska! 

Zlín - Vydejte se po stopách Tomáše Bati 

Ochlazení ve Zlínském kraji? Desítky koupališť čekají jen na vás! 

Kam na lyže ve Zlínském kraji? Vyzkoušejte Pustevny nebo Kyčerka