Že skvělá dovolená není pouze výsadou zahraničních letovisek, se můžeme přesvědčit díky stoupající popularitě dovolenkování v ČR. Za rozumný peníz si tak odpočinete a nemusíte řešit spoustu nepříjemností spojených s dlouhým cestováním.

Národní park Šumava

Pravděpodobně nejhezčí přírodu najdete na našich hranicích s Rakouskem, kde se rozléhá Šumava. Ta skýtá národní park, který je vyhledávaný pro svou čistou přírodu. S jeho rozlohou 68 064 ha se tak jedná o největší národní park ČR. Pokud se rozhodnete tento park navštívit, určitě nezapomeňte na známý Boubínský prales a jeho bohatou podívanou v podobě živé i neživé přírody. Stránky NP naleznete zde.

Třeboňsko a rybníky

Po stopách legendárního rybníkáře Jakuba Krčína z Jelčan se můžete vydat v malebné přírodě okolí Třeboňska. Jeho práci si nejlépe prohlédnete na kole a díky rovinatému profilu tras se při tom ani příliš nezpotíte. Spoustu tipů, jak si jižní Čechy můžete užít naleznete v našem článku. Pokud se budete chtít v Třeboni ubytovat, využijte informační stránky města.

Schwarzenberský plavební kanál

Dalším skvělým cyklovýletem je projížďka podél Schwarzenberského plavebního kanálu, která je opět nenáročnou formou poznávání zdejší přírody. Samotný kanál byl vybudován na přelomu 18. a 19. století lesním inženýrem Josefem Rosenauerem. Před cestou si nezapomeňte pročíst náš článek, který vás na tuto trasu připraví.

Kam dál?

Kašperské Hory - srdce Šumavy

Vzhůru do korun stromů

Adrenalinové Lipno

Nejkrásnější vodácké trasy v ČR