Výlety se konají po celé republice, symbolický příspěvek 20 Kč do veřejné sbírky pomůže KČT k vybudování dalších dvou vozíčkářských tras v Ostravě a Krásné Lípě (nyní jich je 14) nebo bezbariérovou úpravu turistických chat. Jako poděkování získáte nalepovací odznak, kalendářík a pamětní razítko. A z jakých akcí (kompletní přehled na www.kct.cz) můžete například vybírat?

Bechyně

Vycházka startuje z Libušiny ulice, od hotelu U Draka v 13 hod. Trasy 5 – 15 km.

Brno

Cílem (10:30 – 14:00) je nejvyšší a běžně nepřístupný vrchol Babího lomu. Zde bude připraven lanový park pro děti. Trasu (např. z Brna, Kuřimi, Lelekovic či Adamova) si volí každý sám.

Čerchov

Start z parkoviště v Caparticích, na Čerchov dorazíte po 9 km. Na vrcholu zpřístupněna rozhledna.

Cheb

Hvězdicový pochod k Bismarckově rozhledně na Zelené hoře. Trasu si volí každý sám, v cíli program od 10 do 13 hod. K dispozici polévka a ohniště na opékání buřtů.

Kozákov

40. ročník hvězdicového výstupu na Kozákov. Trasu si volí každý sám, program v cíli od 15 hodin.

Liberec

Start osmikilometrového pochodu na Ještěd od 8:30 do 10:30 u Info centra v Liberci- Horním Hanychově.

Video
Video se připravuje ...

Ranní rozbřesk pod Ještědem. Nádhera natočená z oblaků David Malík, Matěj Šrám, Hudba: Holland-Smith Jeremy - Arcing, studio Fontána - Imagem Production Music

Litoměřice

Výstup po žluté turistické značce z Litoměřic nebo ze Žalhostic na Radobýl. Trasy 2 – 8 km, startuje se od 9 hodin.

Nové Město nad Metují

Start ve 13 hodin na autobusovém nádraží Na Rychtě, cíl v 7 km vzdálené Sendraži. Cestou rozhledna Varta.

Plzeň

Procházka k Šídlovskému rybníku a na ranč Šídlovák. Startuje se od 9 hodin z konečné tramvaje Košutka, trasy 6, 11 a 21 km. Potkáte tradičního sněhuláka i vodníka.

Praděd a Šelenburk

Výstup na Praděd, pro méně zdatné výstup z Krnova na zříceninu Šelenburk.

Praha

Výlet startuje od ŽST Praha- Klánovice v 9 hodin, vydat se můžete na trasy 5 – 24 km. Cílem jsou Úvaly, Uhříněves, Říčany, Mukařov, Kostelec nad Černými lesy.

Rakovník

Během cesty od rakovnické sokolovny (start 13 hod.) se potkáte s kominíkem Jeňýkem. „Udělá se oheň, vezměte s sebou šampus a buřty,“ zve Jan Laibl z KČT.

Šumperk

Výstup na šumperskou rozhlednu Háj v nadmořské výšce 631 metrů, na vrchol vede 134 schodů.

Ostrava

Vydejte se od 9 do 14 hodin na nejvyšší bod Ostravy – ostravský Mount Everest! Trasu k uvnitř hořící haldě Ema, z níž stoupá pára, si každý volí dle vlastního uvážení, v cíli účastníci obdrží tak jako na všech pochodech, diplom, odznak z akce a Novoroční čtyřlístek.

Fotogalerie
10 fotografií