Historické památky v Jihlavě

V Jihlavě se nachází mnoho kostelů. Mezi nejstarší patří gotický kostel svatého Jana Křtitele na Jánském vršku. Honosnějším dílem je minoritský kostel Nanebevzetí Panny Marie a kostel sv. Jakuba Většího, který zdobí dvě vysoké věže. Mezi další náboženské stavby města Jihlava patří kostel sv. Kříže, sv. Ignáce nebo kaple sv. Ducha. Mezi významné historické stavby Jihlavy se řadí i budova radnice nebo pozůstatky opevnění. Jihlava byla kdysi pevností, takže se kromě řady zdí dochovala i brána Matky Boží.

Zábava s rodinou v Jihlavě

Město Jihlava nabízí svým návštěvníkům nejrůznější akce a atrakce. Internacionálnímu věhlasu se například těší Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji. hlava. Pokud se chcete vzdělávat o historii regionu, navštivte muzeum Vysočiny na Masarykově náměstí. Juniory zase potěšíte třeba návštěvou jihlavské zoo, ve které se nachází přes 200 druhů zvířat. A celá rodina si užije i návštěvu místního aquaparku. Jakékoliv nákupy vyřídíte v obchodním centru City Park, ve kterém se nachází i multikino. Zajímavější je ale letní kino, jehož promítací plátno patří mezi největší v ČR. Na film se můžete podívat i v klasickém kině Dukla.

Jihlavské podzemí

Jednou z nejzajímavějších a nejnavštěvovanějších atrakcí Jihlavy je její podzemí. Komplex podzemních chodeb byl budován stovky let a sehrál důležitou roli v historii města. Více se můžete dozvědět při prohlídce Jihlavské podzemí. Navštívit můžete také Jihlavské kolektory. Jedná se o tunely vytvořené za účelem uložení kabeláže a její snadné správy. Prohlídky jsou možné pouze v sobotu po předchozí rezervaci. Okruh prohlídky měří 1 km a jeho součástí je i několik stoupání po žebříku.

Více informací o jihlavském podzemí naleznete zde!

Tipy na dovolenou v kraji Vysočina

Související odkazy

Hrad Lipnice

Zámek Jaroměřice nad Rokytnou 

Podivná rozhledna na Třebíčsku: Nikam z ní nedohlédnete 

Nejkrásnější hrady a zámky Česka: Vysočina a Jihočeský kraj 

Zámek Telč 

Zámek Náměšť nad Oslavou