Svou první dceru Denisu (48) měl Miroslav „Meky“ Žbirka velmi brzo. Ostatně nebyla tak úplně plánovaná. Když se Meky dozvěděl, že jeho přítelkyně Helga otěhotněla, požádal ji o ruku a plány na společný život přišly až pak. 

„Řešil jsem to tehdy tak, jak jsem viděl podobnou situaci řešit Lennona. Tomu také otěhotněla přítelkyně, tak si ji hned vzal. Oženil jsem se a vzápětí jsem měl i první dceru Denisu,“ uvedl podle Topky.sk ve své knize Zblízka sám zpěvák.

V mládí se slavný hudebník věnoval hlavně kariéře a jak sám říkal, doma příliš času netrávil. „Sice jsme se vzali, ale já jsem stejně nebyl skoro vůbec doma. Moje rodinná situace vždy vycházela z toho, že jsem do ní vletěl jako dvacetiletý a neuvědomoval si, o co jde,“ stýskal si Žbirka s odstupem času. Více času než doma trávil na koncertních šňůrách.

Bohužel tím značně utrpěl jeho vztah s prvorozenou Denisou, i když ji vždy velmi miloval. Po patnácti letech se Žbirkovi rozvedli a záhy nato zpěvák poznal svou milovanou Kateřinu, se kterou zůstal více než 33 let až do své smrti. 

V dospělosti se Denisa s otcem opět sblížila a dvojici pojil hezký vztah. V roce 2009 navíc přivedla na svět malou Zaru (12), která je jediným Žbirkovým vnoučetem, jež měl šanci poznat. 

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mira Žbirky (†69): Obřad s prezidentkou a Babišem, Černocká se dovnitř nedostala

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mira Žbirky (†69): Obřad s prezidentkou a Babišem, Černocká se dovnitř nedostala Lukáš Červený, foto: archiv rodiny Žbirkových

Fotogalerie
210 fotografií