Mekyho syn David jde v otcových hudebních šlépějích a sám má kapelu s názvem Sunnbrella. Hraje na několik hudebních nástrojů a společně s tátou si spolu rádi zajamovali. V podobném duchu se nesla i jeho soukromá rozlučka s milovaným tátou. 

Takhle dnes ve tři ráno končila naše rozlučka u nás doma,“ okomentoval krátké video, která natočil v pracovně svého otce, David. Zatímco on procítěně hraje na kytaru, jeho kamarád na bicí a oba dva jsou v Mekyho pracovně. Kde stěny lemují knihovny, nechybí gramofon a na stojanech je spousta kytar. 

Takhle by to chtěl, žádný pláč, hrát a hrát, hudba léčí. I mně to pomáhá. Určitě je na Vás v nebíčku hrdý. Syn David, skvělý hudebník to potáhne dál. Skvělý dar v Mekyho a Katčině rodině. Úžasné pozdravy do muzikantského nebe. V tomhle hraní je sice velká bolest, ale i naděje...,“ shodují se fanoušci Žbirky pod videem. 

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mira Žbirky (†69): Obřad s prezidentkou a Babišem, Černocká se dovnitř nedostala

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mira Žbirky (†69): Obřad s prezidentkou a Babišem, Černocká se dovnitř nedostala Lukáš Červený, foto: archiv rodiny Žbirkových

Jediný syn muzikanta po jeho skonu reagoval na sociální síti. „Včera jsem přišel o tátu. Nikdo mě neinspiroval víc než on. Skutečná legenda v každém smyslu slova. Slova nedokážou popsat, jak moc mi bude chybět, tak jsem vytvořil playlist mých nejoblíbenějších písní od něj, abych ho připomněl,“ svěřil se na facebooku David Žbirka, syn československé legendy, která náhle podlehla opakovaným zápalům plic.

Fotogalerie
90 fotografií