V dokumentu je Žbirka zachycen ve svém prostředí a ve svém domácím nahrávacím studiu, které si vybudoval v přízemí své vily v pražských Strašnicích. Díky velkým oknům s výhledem do zahrady to je místo neustále zalité sluncem, kde Žbirka trávil evidentně hodně času. Měl tu své nástroje, nahrávky, knihovnu plnou desek a cédéček, i starý gramofon.

Ani ho proto nemrzelo, když musel být během prvního lockdownu zavřený doma. „Být doma a pracovat na písních, to pro mě není za trest. Procházel jsem si starší věci a přidával k nim nové. To se dalo,“ popisoval Miro v podcastu pro Headliner CZ.

Ke studiu přiléhá další prostor s kuchyní, kde je Žbirka vidět, jak z boxu na granule nandavá krmení pro své dva pejsky, je zde i kancelář, kde pracuje jeho manželka a manažerka Kateřina. V dokumentu si ji Žbirka dobírá, že ho z vedlejší místnosti málo chválí, a pak mu zadrhne hlas. „To proto, že moc mluvíš,“ vrátila mu štulec v dokumentu Kateřina.

Zpěvák Miroslav Žbirka zemřel ve středu 10. listopadu, podlehl opakovanému těžkému zápalu plic. Zanechal tu po sobě choť Kateřinu, s níž měl dceru Lindu a syna Davida. S první ženou Helgou měl ještě dceru Denisu.

Blesk Podcast: Laco Lučenič smrt Mekyho (†69) nepřijal. Tvořili spolu hity

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Laco Lučenič smrt Mekyho (†69) nepřijal. Tvořili spolu hity Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
46 fotografií