Miro Žbirka byl sice slovenským rodákem a díky mamince Ruth polovičním Britem, jeho útočištěm, kde žil léta s rodinou, byla ale Praha, konkrétně Strašnice, kde se i ve čtvrtek od 14 hodin v místním krematoriu konalo poslední rozloučení se zesnulou legendou.

Celá řada celebrit i fanoušků z řad lidu se shromáždily před obřadní síní. Dovnitř mohli jen vybraní smuteční hosté, kteří kromě toho dostali i pozvánku na tradiční kar, tedy smuteční hostinu. Tu se rodina rozhodla uspořádat v pražské restauraci populárního šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha (64) s názvem Next Door by Imperial, která, jak z názvu vyplývá, sousedí s jeho známějším podnikem Imperial.

Lze tušit, že se tak přítomní hosté kromě dobré společnosti dočkají i vybraných lahůdek, které tým slavného šéfkuchaře nachystal. A kdo že vlastně dorazil? Mezi prvními příchozími byla dle očekávání manželka Kateřina Žbirková (54) se synem Davidem (27). Další hosté hned následovali. Mezi nimi například nelze přehlédnout Vendulu Pizingerovou (49), Petra Jandu (79), tentokrát již bez manželky Alice (39) či frontmana kapely Lucie Davida Kollera (61).

Na kar dorazil také slovenský hudební publicista Juraj Čurný, který měl tu čest mít jako první smuteční řeč při obřadu a který je známý ze slovenské televizní Chart Show, kterou uvádí Adela Vinczeová (41). Mezi pozvanými hosty nechyběla ani zpěvačka Martha, která s Mirem Žbirkou nazpívala duet písně Čo bolí, to prebolí. Dále si hostinu nenechal ujít ani režisér Juraj Jakubisko (83) s manželkou Deanou (63).

VIDEO: Pohřeb Mekyho Žbirky: Celý záznam

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Mekyho Žbirky: Celý záznam Lukáš Červený, foto: archiv rodiny Žbirkových

Fotogalerie
121 fotografií