Na pátečním pohřbu Mekyho Žbirky (†69) vedle mnohých slavných osobností nechyběla ani prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová (46). S sebou vzala svého přítele, někdejšího šéfa Greenpeace na Slovensku Juraje Rizmana (44). Tím ale naštvala některé politiky. 

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko (47) a Tomáš Taraba (42) ze strany Život - národní strana se na prezidentku obořili, ať okamžitě vrátí peníze, které občané zaplatili za cestu její i jejího přítele. 

„Pan Danko a pan Taraba se pustili do prezidentky, že jsme spolu jeli do Prahy na poslední rozloučení s Miroslavem Žbirkou. Prý má uhradit náklady na náš let, ubytování a stravu. Všechno by bylo fajn, kdyby... Kdyby tito pánové měli úctu k faktům a ověřovali si informace,“ napsal ekologický aktivista Rizman na instagramu. 

Za prezidentku platil Rizman

Rizman uvádí, že na poslední rozloučení s Mekym Žbirkou dvojice neletěla. Takže už úvodní teze Danka a Taraby, se kterou prý aktivně pracují na sociálních sítích, je naprostá lež. 

„Pokračujme ale dál. V Praze jsme nebyli ubytovaní - jeli jsme na otočku,“ popsal přítel prezidentky. „No a do třetice - aby byli už úplně pro smích - ani jejich třetí teze nesedí - v restauraci jsem za paní prezidentku i za sebe platil já,“ uvedl. 

Na rozdíl od Danka a Taraby je prý navíc schopný svá slova kdykoli dokázat. „Těmto pánům ale nejde o fakta. Chtějí jen vyvolat nenávist. Akorát v tomto případě se přepočítali a jsou jen pro smích,“ bránil prezidentku Rizman. 

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mira Žbirky (†69): Obřad s prezidentkou a Babišem, Černocká se dovnitř nedostala

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mira Žbirky (†69): Obřad s prezidentkou a Babišem, Černocká se dovnitř nedostala Lukáš Červený, foto: archiv rodiny Žbirkových

Fotogalerie
75 fotografií