Sestavení jachty o velikosti sídla s ve své době nejmodernější ochranou proti napadení piráty a zloději se ujala nizozemská loděnice Oceanco ve spolupráci s designérským studiem Nuvolari Lenard. Náročnému režisérovi plavidlo s názvem Seven Seas neboli Sedm moří dodali v roce 2010 a Spielberg na něm do dnešního dne prozkoumal nejenom sedm moří, ale i všech pět oceánů. Teď se ho vzdává za 131 milionů eur, v přepočtu kolem 3,3 miliardy korun.

Dominantou jachty o délce 86 metrů je obrovský infinity bazén se skleněnou stěnou umístěný na hlavní palubě. Vybavenost plavidla pak předčí i ty nejdivočejší sny: ve svých útrobách ukrývá posilovnu, dvoje lázně, vířivku, kino, obrovský salón s jídelnou či sedm kajut pro personál a hosty, které ubytují až 20člennou posádku.

Majitel si pak může užívat soukromého apartmá na horní palubě, které se kromě velké ložnice pyšní vlastní prostornou koupelnu, šatnou a soukromou vířivkou. Veškeré audiovizuální systémy, okenice a klimatizace jsou automatizované a lze je ovládat prostřednictvím telefonu či tabletu.

Jachta údajně dosahuje maximální rychlosti 19,5 uzlů za hodinu (36 km/h) a nádrž pojme 291 tisíc litrů paliva, což stačí na 8 000 kilometrů ničím nerušené plavby.

Spielberg o prodeji jachty uvažoval už dříve. V roce 2015 oznámil, že chce Sedm moří nahradit větším plavidlem o délce 300 stop (91 metrů) za cca 226 milionů eur (5,7 miliard Kč), neboť si velmi oblíbil brázdění světových moří a oceánů a rád by na palubě strávil mnohem více času. Dodnes ale není jasné, zda se vyřčené přání dostalo do fáze realizace.

VIDEO: Prodal Horna babičce dům? A Felix bez milenky: S Dádou nemá smysl válčit!

Video
Video se připravuje ...

Prodal Horna babičce o dům? A Felix bez milenky: S Dádou nemá smysl válčit! Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
41 fotografií