Přestože na plátnech kin se ještě pořád Harrison Ford prohání jako mladík, jak dokázal například v nejnovější trilogii Hvězdných válek, kde se vrátil ke své ikonické postavě Hana Sola, manžela princezny Leii a otce hlavního „záporáka“ Kyla Rena, ve skutečnosti je tento sympaťák z Chicaga již v důchodcovském věku. Kvůli tomu, že brzy oslaví neuvěřitelné osmdesáté narozeniny, se nachází v rizikové skupině lidí, pro které by nákaza koronavirem mohla být fatální. Nic proto nehodlá podceňovat – podle magazínu Variety se v rámci prevence nechal přihlásit na očkování proti nebezpečnému viru.

Prozatím má za sebou Ford, manžel Calisty Flockhartové (56), co se proslavila rolí ztřeštěné právničky Ally McBealové, první dávku vakcíny. Tu dostal v El Camino Cammunity College v Trrance, v Kalifornii. Ovšem ani známá tvář mu nikterak nepomohla k protekci a nějakému speciálnímu přístupu – naopak, jako jeden z davu si musel vystát frontu, než na něj došla řada. Ta prý přitom trvala kolem dvou hodin, a herec, stejně jako všichni ostatní, ani na okamžik neodložil roušku. Jeho mluvčí poté vyjádřil hercovu hlubokou vděčnost lékařským dobrovolníkům a také všem zaměstnancům pracujícím v terénu, v takzvané první linii.

VIDEO: Kaskadér na plátně i v reálném životě: Harrison Ford minul těsně obří boeing

Není nejspíš divu, že se chce Ford chránit před nákazou covidem-19. Kromě toho, že by byl jistě ještě velmi rád živ a zdráv po boku své o dvaadvacet let mladší manželky, která mu řekla své „ano“ v roce 2010, má i mnoho pracovních plánů. Minulý měsíc vyšlo najevo, že se Harrison po mnoha spekulacích skutečně vrací k roli charismatického archeologa Indiana Jonese, kterého prozatím ztvárnil ve čtyřech filmech. Poprvé mu propůjčil svou tvář v roce 1981, naposledy v roce 2008. Pátý snímek ovšem nebude režírovat Steven Spielberg (74), jak tomu bylo u předchozích dílů, ale James Mangold (57).

Od doby, co tato novinka unikla na veřejnost, je Ford často vídán na cestě do tělocvičen a posiloven, které se za velkou louží ani kvůli pandemii ještě nezavřely. Slavný herec, jenž ve své době platil za lamače dívčích srdéček (a když se usměje, i vzdor všem vráskám a šedinám má v sobě pořád onen neodolatelný klukovský šarm), prý najel na drsný fitness režim spojený s tenisem stejně jako před lety, když se po devatenácti letech od Indiana Jonese a Poslední křížové výpravy vracel k Jonesově fedoře v Království křišťálové lebky.

VIDEO: Trailer ke snímku Blade Runner 2049, kde si Ford zopakoval roli Deckarda

Video
Video se připravuje ...

Trailer ke snímku Blade Runner 2049 Falcon, INT

Fotogalerie
42 fotografií