Další film Hvězdných válek natočí režisérka Patty Jenkinsová (49), která úspěšně debutovala snímkem Zrůda, a podle Kathleen Kennedyové (67), ředitelky společnosti Lucasfilm, součásti korporace Walt Disney, si na něj budou muset diváci počkat do Vánoc 2023. Chystaný film se bude jmenovat Rogue Squadron, a jeho hrdiny by měli být piloti stíhaček typu X-Wing. Jenkinsová, jejíž nejnovější film Wonder Woman 1984 bude mít premiéru na konci tohoto roku, se tak stane první ženou, která bude některých z filmů sci-fi ságy Hvězdných válek režírovat.

Na scénáři dalšího filmu ze série, který Lucasfilm avizoval letos v květnu, podle Kennedyové novozélandský režisér Taika Waititi (45), tvůrce černé komedie Králíček Jojo či Thora: Ragnarok, stále pracuje, a není dosud známý ani pracovní název tohoto počinu.

Kennedyová rovněž oznámila, že se připravuje nový film ze série Indiana Jones, ve kterém si opět zahraje Harrison Ford (78). Snímek, který bude režírovat James Mangold, by měl být pátým a posledním dílem filmové řady. Natáčet by se měl začít příští rok na jaře a premiéra se plánuje na červenec 2022. Ford v rozhovoru v roce 2013 uvedl, že postava dobrodruha Jonese se postupem času vyvíjela, a nemusí se proto nyní tolik „orientovat na akci“ jako v předchozích částech série. Výměna populárního hrdiny za jeho syna, jehož ve filmu Indiana Jones a Království křišťálové lebky ztvárnil Shia LaBeouf (34), tak nehrozí.

VIDEO: Trailer ke snímku Thor: Ragnarok

Video
Video se připravuje ...

Snímek Thor: Ragnarok - Chris Hemsworth se v něm vrací jako neporazitelný bůh z Asgardu Falcon, INT

Herečka Whoopi Goldbergová (65) se vrátí v jedné ze svých nejznámějších rolí a opět ztvární zpívající jeptišku Deloris Wilsonovou v třetím pokračování Sestry v akci, a společnost Walt Disney chystá také pokračování sci-fi filmu Black Panther, který by měl být uveden do kin v červenci 2022. Ani v tomto případě titulní postavu T‘Chally, kterého v původním snímku ztvárnil herec Chadwick Boseman (†43), jenž letos v srpnu podlehl rakovině, nikým nahradit neplánují.

Zástupci společnosti Walt Disney rovněž oznámili, že se chystá i několik seriálů ze světa Hvězdných válek a komiksového světa Marvelu, které se objeví na streamovací službě Disney+. Mezi nejočekávanější patří příběhy rytíře Jedi Obi-Wana Kenobiho, jehož part si zopakuje skotský herec Ewan McGregor (49), či The Falcon and the Winter Soldier, jenž se natáčel v Praze. Na streamovací službě Hulu, jejímž je Disney většinovým vlastníkem, se v příštím roce objeví také pořad či pořady, které vytvoří rodina Kardashianových. Disney+ má tak zatím jenom jednu zásadní vadu: není prozatím k dispozici v Evropě. I to je však v plánu společnosti v nejbližších letech změnit…

VIDEO: Trailer k filmovému příběhu o nebojácné bojovnici Mulan

Video
Video se připravuje ...

Studio Disney představuje trailer k filmovému příběhu o nebojácné bojovnici Mulan Falcon

Fotogalerie
42 fotografií