Psal se 11. říjen 1996 a v porodnici v Apolinářské ulici v 6 hodin 20 minut se císařským řezem při epidurální anestezii narodil Štaidlovi a Ivetě Bartošové (†48) syn Artur. Vážil 3,20 kg a měřil 49 cm.

„Artura jsem viděla hned, jak se narodil. Byl to úžasný zážitek, když mi ho vytáhli z bříška. Pamatuju si, jak se na mě díval. Přenášela jsem ho tři týdny, nějak se mu asi nechtělo ven. Láďa přišel až po prvním kojení, plakal štěstím a říkal, že mu musíme připravit krásný život,“ svěřila tenkrát Iveta.

Oba dva rodiče se usilovně snažili vytvořit Arťáskovi či Artemu ty nejlepší podmínky. Byli úspěšní, vydělávali krásné peníze. Přesto Artur dostal tu nejtěžší školu života. Zůstal, až na svoje tři sourozence, v životě úplně sám. Když mu byly dva roky, maminka Iveta od otce Ládi doslova zdrhla. Rodiče se o něho soudili, jednou vyhrála ona, jednou on. Trpěl syn i otec. Matka si to v určitou chvíli vůbec neuvědomovala.

Artur záhy inklinoval k hudbě, táta ho učil na klavír, Iveta mu zase vštěpovala do hlavy, že bez muziky a not se žít nedá. Když ale v roce 2014 Iveta skončila dobrovolně svůj život pod vlakem, Láďa se stal otcem na plný úvazek. Snažil se ze zhrouceného syna, kterému věnoval patro ve svém činžovním domě v Apolinářské, vytvořit normálního člověka. Dařilo se mu to. Měli se rádi a rozuměli si. Potom ale přišel covid a Láďa, byť se ho bál jako čert kříže, a především kvůli Arturovi, a chránil se před ním, seč jen mohl, přece jenom mu podlehl...

Zemřel ze soboty na neděli po třítýdenní hospitalizaci na III. interně metabolické JIP ve VFN na Karlově náměstí. A protože lékaři věděli, že jde o poslední minuty jejich více než prominentního pacienta, povolali k jeho lůžku jeho čtyři děti...

V neděli pak Artura Štaidla čekaly ty nejsmutnější povinnosti. Společně s přítelkyní jeli zařizovat poslední věci. 

Ladislav Štadil byl otcem čtyř dětí. Dcery Karolíny (38) a synů Jiřího (46), Jana (44) a Artura (24). První tři děti měl s právničkou Áňou (74).

VIDEO: Zemřel Ladislav Štaidl, kapelník Gotta podlehl koronaviru. A smrt si vzala i Andyho Hryce

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Ladislav Štaidl, Gottův kapelník podlehl koronaviru. A smrt si vzala i Andyho Hryce. Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
43 fotografií