Věřte tomu, nebo ne, ale na vévodu a vévodkyni ze Sussexu se prostě lepí smůla. Jinak si nelze vysvětlit, jak je možné, že se potýkají s nejrůznějšími problémy i za velkou louží, kam „prchli“ z Anglie, aby se tihle novodobí štvanci, co v Harryho vlasti neměli pod drobnohledem společnosti ani chvilku klidu, dočkali soběstačnosti. Nyní je čeká poměrně kuriózní setkání, o které usilují domorodí Američané. Ti si chtějí pohovořit s princem Harrym a Meghan Markleovou kvůli svému podezření, že slavná dvojice používá jejich „posvátnou vodu“ k zavlažování trávníků svého kalifornského sídla v hodnotě 14,7 milionu dolarů (314 milionů českých korun).

Přepychová usedlost páru je totiž postavena na pozemcích, které kdysi obývali indiáni kmene Chumash. První zmínky o tom, že žili v této oblasti, podél celého pobřeží Kalifornie, se datují do doby před téměř 11 tisíci lety. Řada domů v oblasti Montecito využívá vodu z obrovského množství horkých a studených pramenů a podzemních řek v této části Santa Barbary, podle deníku The Sun vedoucí kmene Chumashů Eleanor Fishburnová (60) však uvedla, že je to voda, kterou její lidé považují za svatou. A proto by se rozhodně neměla používat k oživení zeleně na pozemcích privilegovaných lidí…

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

„Pro nás je tato voda čistou vodou, svěcenou a také obřadní vodou. Pro nás, domorodé obyvatelstvo, je posvátná. Představa, že lidé v této oblasti používají vodu z pramenů k zalévání svých zahrad, je něco, co nám zkrátka nesedí,“ vysvětlovala dáma, která se hlásí k odkazu svých předků. Prosí pár, aby jí umožnili setkání, při kterém si budou moct promluvit o možných alternativách. „Bylo by skvělé, kdyby byli pro. Mohli bychom jim vysvětlit naši historii a kulturu, a dát jim vědět o tom, jak je ta voda pro nás důležitá. Bylo by dobré, aby věděli, že tuhle vodu nemusí používat k zavlažování zahrady, že mají jinou možnost.“

Zda jí Harry s Meghan vyjdou vstříc, to nejspíš ukáže až čas. Jisté však je, že na nějaké vyjednávání nyní nemají čas. I proto, že se aktuálně nachází jeden z dvojice v Anglii. Zatímco Meghan se doma stará o synka Archieho (2) a novorozenou Lilibet (necelý měsíc), Harry se přesunul do Londýna, kde se zúčastní slavnostní akce. Při příležitosti nedožitých 70. narozenin princezny Diany (†36) zde bude odhalena její socha.

Na tuto událost se dostaví nejenom Harry, ale i jeho starší bratr William (39) a celý národ s napětím čeká, jak se to mezi nimi vyvine. Mladého následníka trůnu totiž velice rozrušila nařčení, jaká Harry s Meghan vznesli během svých nedávných, ochotně poskytnutých interview. Hovořili například o rasismu v královské rodině, což William na veřejnosti rázně popřel.

Fotogalerie
76 fotografií