Ruce Mela Gibsona (58) vypadají, jako by trávil polovinu každého dne v posilovně. Tak tomu ale není. Herec hraje v akčních filmech a jeho role bývají dosti fyzicky náročné. Nezřídka si střihne nějakou bojovou scénu nebo bere do rukou zbraň a předvádí, jak se s ní umí ohánět. Aktuálně točí akční thriller ve slunném Mexiku, odkud přiletěl rovnou do Česka. To vysvětluje jeho tmavě hnědé opálení.

Právě při natáčení musí odvádět výkony, které by pro většinu mužů jeho věku byly tím posledním, co v životě udělají. Dokonce za sebe nenechává zaskakovat kaskadéra, a to ani v těch nejkrkolomnějších bojových scénách. Výsledkem jsou nejen svalnaté ruce, připomínající modela z časopisu o kulturistice, ale také odřeniny na jeho rukou.

Vyrovnat se Gibsonovi muskulaturou nemohl včera nikdo z přítomných hvězdných pánů. Širokými rameny zastínil ředitele festivalu Jiřího Bartošku nebo třeba Marka Ebena. A nejsvalnatější je i ze všech vzácných hostů posledních let. Travolta nevypadá vůbec špatně, ale gorila jako Gibson to rozhodně není.