I herec světového formátu jako Mel Gibson trpí stejnými potížemi jako obyčejný smrtelník. Modrookého herce totiž těsně před odletem do Čech, přepadla ukrutná bolest zubu. Podle informací serveru Novinky.cz dostal Gibson do zubu zánět. Bolest byla tak nesnesitelná, že při cestě na letiště v Mexiku musel podstoupit nepříjemnou operaci.

Na festival tedy dorazil ještě pod prášky. Své zdravotní problémy ale na sobě nedával vůbec znát. To však nebyla jediná bolístka, se kterou Gibson do Varů zavítal. Na rukách měl totiž několik odřenin, které si způsobil během natáčení akčního filmu Blood Father v Mexiku. I přesto všechno ale rozdával úsměvy na všechny strany. Na fotografy dělal různé pošklebky a trpělivě se svým fanouškům podepisoval.

Na karlovarském festivalu měl dosud největší zdravotní problémy tehdy téměř osmdesátiletý Gregory Peck (†87), který převzal cenu Křišťálový globus od Jiřího Bartošky v roce 1996. Herec dokonce skončil na operačním sále v karlovarské nemocnici, kde mu odstranili zanícené slepé střevo.

Video
Video se připravuje ...

Zdravil česky a fotil si fanoušky. Gibson řádil v letním kině! Petr Soukup