„Tu hroznou zprávu mi v pondělí ráno zavolal Ivan. Chvilku mi trvalo, než jsem pochopil, že je to pravda,“ svěřil deníku Aha! zpěvák.

„Jakub byl prima kluk. Naposledy jsem ho viděl devátého dubna v Liberci, když tam přišel s manželkou Blankou na můj koncert. Byli oba v dobré náladě,“ zavzpomínal David.

„Nedokážu si představit, co ho k tomu vedlo,“ přemítal zpěvák o smrti svého nevlastního bratrance. „A jestli to byly nějaké dluhy a neshody kvůli podnikání, jak se proslýchá, tak je to opravdu šílené,“ povzdechl si.

Jak vlastně vzniklo nepokrevní příbuzenství mezi Michalem Davidem a Jakubem Vyskočilem? Zpěvákův otec Vladimír Štancl (†79) si kdysi vzal za manželku sestru herce Ivana Vyskočila a žili spolu v emigraci ve Švýcarsku. David se tak se svým otcem a jeho novou manželkou Evou neviděl deset let. „Potkal jsem pak Ivana a ten mi dal od táty dopis, který měl u sebe už dva roky. A na základě tohoto dopisu jsem se s tátou setkal,“ prozradil už dříve zpěvák.

Rodinný propletenec

„Michalův tatínek si vzal za manželku moji sestru a se svým synem dlouho nebyl v kontaktu. Nechci rozebírat proč, v krátkosti jen řeknu, že se nerozešel v dobrém s jeho matkou,“ vysvětloval rodinný propletenec Ivan Vyskočil.

„Někdy v osmdesátých letech se při jednom telefonátu zajímali, že v televizi viděli nějakého kluka, co zpívá s Kroky Františka Janečka, a že mají dojem, že to je Ládíček. Michal je rodným jménem po otci Vladimír. Tak jsem ho vyhledal, potkali jsme se a dal jsem je dohromady se švýcarskou rodinou.“

VIDEO: Syn se ke mně přihlásil na maturitním plese. Nikdy na to nezapomenu

Video
Video se připravuje ...

Syn se ke mně přihlásil na maturitním plese. Nikdy na to nezapomenu. Jiří Marek

Fotogalerie
38 fotografií