Ve čtvrtek měla v pražské Malostranské besedě premiéru americká hudební inscenaceHedwig a její Angry Inch, která je označována také jako nekorektní show. Hlavní role východoněmecké trans zpěvačky Hedwig se ujal muzikálový herec Roman Tomeš. Postavu vokalisty Ytziaka ztvárnila Vendula Příhodová, známá mimo jiné jako finalistka Hlasu Československa.

Tomeš se před diváky objevil v několika výrazných kostýmech, v nichž by ho nepoznali snad ani jeho nejbližší. Blond paruka a ženské šaty včetně černých síťovaných punčoch. V určitý moment ale naopak úplně všechno odhodil a předstoupil na jeviště jen v kožených boxerkách.

Úsporný kostým měl efekt hlavně na jeho manželku, herečku Míšu Tomešovou. Jakmile totiž mohla, vrhla se mu během děkovačky kolem krku a nadšeně ho zulíbala.

O další zajímavý okamžik premiéry se postaral novinář a moderátor Honza Dědek (49). Ten totiž do společnosti vyvedl i svou novou partnerku, ačkoli ji jindy před zraky veřejnosti skrývá.

„Představení Hedwig chce předat divákům to, že je jedno, co si oblékáte, jak vypadáte, jakou máte sexuální orientaci a podobně, protože pod tím vším jsme všichni stejně nahatí, dychtící po vnitřní svobodě a nalezení své druhé poloviny. To nás všechny spojuje a maže mezi námi rozdíly,“ uvedl Tomeš pro ČTK.

VIDEO: Michaela Gemrotová: Mateřskou dovolenou přerušila jen kvůli Fantomovi!

Video
Video se připravuje ...

Michaela Gemrotová: Mateřskou dovolenou přerušila jen kvůli Fantomovi! Petr Macek

Čtyři ceny Tony a obrovský úspěch

Písňové texty přebásnil do češtiny básník a textař Petr Soukup. Autory představení jsou herec, scenárista a režisér John Cameron Mitchell a skladatel a textař Stephen Trask. Představení mělo na off-Broadwayi premiéru v roce 1998 a získalo prestižní odborná ocenění. V roce 2000 dospělo na londýnský West End a v roce 2014 na Broadway, kde bylo oceněno osmi nominacemi na divadelní cenu Tony, z nichž čtyři získalo, mimo jiné za nejlepší nově nastudovaný muzikál. Hudba Traska byla dokonce nominována na Grammy.

Fotogalerie
65 fotografií