A hned své neduhy vypočítala: „Mám artrózu ve všech kloubech, nemocné srdce, a ještě k tomu divertikulózu tlustého střeva. A začala jsem trpět závratěmi, zrovna včera jsem byla na CT hlavy!“

Dát přednost životu před hraním se rozhodla ale už před šesti lety. Jejím posledním filmem se tak stali Bastardi 3 režiséra Tomáše Magnuska (37). „Paní Valentina mi hrála ve všech třech Bastardech, když jsem ji ale oslovil tento rok pro čtyřku, tak to už odmítla. Ve svém věku prý už potřebuje klid a já ji, ač mně je to velmi líto, chápu,“ přiznal Aha! režisér Magnusek.

A samotné herečce je to prý také velmi líto. „Tomáše Magnuska jsem si vážně oblíbila a fandila mu. Ne se mi neříkalo vůbec lehce. Ale nedalo se nic dělat, už ti třetí Bastardi mě velmi zmáhali,“ komentuje herečka. „Vstávala jsem v pět ráno, odvezli mě obvykle do Náchoda a domů mě filmaři přivezli před půlnocí. To bylo vzhledem k mému věku a zdravotním neduhům pro mne fyzicky velmi vyčerpávající,“ říká Thielová.

„Prostě jsem se rozhodla skončit. A náramně si užívám klidu,“ tvrdí herečka. „Čtu si, občas se kouknu na pěkný film, vyčíhla jsem si, kdy nebudu stát v obchodech fronty, naštěstí je mám všechny kolem sebe, a upřímně? Nic mně nechybí!“ dodává paní Valentina s úsměvem.

Snad nejvíc paní Valentině vadilo, že při natáčení není možná pravidelná strava, která navíc musí být dietní. Divertikulóza střev totiž vyžaduje přísnou dietu a tu si můžete uvařit pouze doma. „A když to zanedbáte, střevo se vám zanítí, může prasknout a může být i po vás,“ poukazuje Thielová na tzv. prezidentskou nemoc, která se shodou okolností zkomplikovala v jedné době současně u prezidenta Václava Havla (†75) a jeho slovenského kolegy Rudolfa Schustera (87).

VIDEO: Herečka Valentina Thielová: Jak je na tom zdravotně?

Video
Video se připravuje ...

Herečka Valentina Thielová Jan Jedlička, Tereza Kuhnelová

Fotogalerie
24 fotografií