Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Lak na vlasy udrží nejen účes. Vyzkoušejte 10 skvělých triků

/
  • (iStock)
    2. října 2023 ● 06:00

    Snad každá žena má v koupelně lak na vlasy. Málokterá ale ví, že tento nepostradatelný kosmetický přípravek zdaleka nemusí fixovat pouze naše kadeře. Díky svým vlastnostem nám může být dobrým pomocníkem v mnoha nečekaných situacích. Kde všude ho oceníte?

    I když nejste zvyklá ho používat denně, věřte, že mít lak na vlasy stále ve své kosmetické výbavě se opravdu vyplatí. Jeho všestranné využití v domácnosti vás opravdu překvapí. Ale hodit se může i na cestách. Tak si klidně pořiďte i jednu miniverzi do kabelky. Ukážeme vám tipy, které vás nadchnou…

  • 1.

    Neposlušné silonky

    Autor: iStock


    Zákon schválnosti bohužel funguje někdy opravdu spolehlivě. Ve chvílích, kdy se to hodí nejméně, třeba před důležitou schůzkou, si nešikovně zatrhnete nové silonky. Představa, že na jednání dorazíte s velkou dírou na punčocháčích, vás samozřejmě dokáže pořádně rozhodit. Naštěstí existuje první pomoc. Blížící se trapas vyřeší lak na vlasy. Hned jak si malé trhlinky všimnete, přelakujte ji. Lepivý lak nitky zafixuje a oko se vám nebude zvětšovat. Lak na vlasy se vám ale bude hodit i při jiném módním problému. A to tehdy, když se vám přiléhavé šaty nebo sukně nepříjemně lepí na punčocháče kvůli statické elektřině. Stačí, když na ně nebo na vnitřek šatů nastříkáte trochu laku na vlasy.


  • 2.

    Krásně čisté záclony

    Autor: iStock

    Praní a následné žehlení a věšení záclon není zrovna jednoduchá činnost, většinou se nám do ní moc nechce. Jenže zašedlé a zaprášené záclony nejsou dobrou vizitkou. Co tedy s tím? Udržet je déle krásně bílé a čisté není překvapivě takový problém. Stačí si vzít k ruce lak na vlasy. Poté, co záclony vyperete, postříkejte je několikrát lakem na vlasy. Špína i prach by se do vláken neměly tak rychle dostat. Záclony nebudete muset prát tak často jako dosud.


  • 3.

    Dokonalý výkres

    Autor: iStock

    Namalovaly vaše děti krásný obrázek, který byste si chtěli co nejdéle uchovat? Nasprejujte ho z větší vzdálenosti lakem na vlasy, a tím výtvor velmi dobře zafixujete. Hodí se hlavně na výkresy vytvořené uhlem nebo křídami, které se velmi snadno rozmažou.

  • 4.

    Svěží květiny ve váze

    Autor: iStock


    Prodloužit životnost můžete i řezaným kytkám. S krásným pugétem se tak nemusíte loučit po pár dnech. Stačí, když vyzkoušíte následující trik. Květy zespod a jemně nastříkejte ze vzdálenosti asi 30 cm. Budete mile překvapeni, že květiny budou opravdu mnohem déle svěží a plné barev.


  • 5.

    Boty déle naleštěné

    Autor: iStock

    Pokud postříkáte lakem na vlasy právě vyleštěné boty, budou se vám krásně lesknout několik dní. Lak totiž na obuvi vytvoří ochrannou vrstvu. A osvědčený je ještě jeden trik, který oceníte u nových bot, když vám nebezpečně kloužou. Zkuste podrážku několikrát přelakovat a uvidíte, že problém bude vyřešen.

  • 6.

    Zvířecí chlupy

    Autor: iStock

    Máte doma pejska nebo kočku a neustále řešíte všudypřítomné chlupy? Pokud nemáte po ruce jiného pomocníka, který by oděv, pohovku nebo koberec vyčistil, skvěle se vám i v tomto případě bude hodit lak na vlasy. Je to jednoduché. Stačí lak nastříkat na papírovou utěrku a tou pak postižená místa několikrát přejet. Chlupy se na vrstvu laku spolehlivě nalepí.

  • 7.

    Skvrny od rtěnky nebo propisky

    Autor: iStock

    Lak na vlasy si dokonce také poradí se špatně odstranitelnými skvrnami od rtěnky nebo propisky. Pokud tyto fleky na oblečení přestříkáte lakem na vlasy a necháte ho chvíli působit, měly by zmizet po setření. Důkladněji po následném vyprání.

  • 8.

    Zkrocené tkaničky

    Autor: iStock

    Učí se vaše ratolest zavazovat tkaničky, ale časté rozvazování ji zdržuje? Nebo vy vlastníte botky s neposednými tkaničkami? Vyřešte tyto problémy lehko s pomocí laku. Prostě boty postříkejte sprejem. Měly by být hrubší a mnohem lépe držet.

  • 9.

    Navlečení jehly bez nervů

    Autor: iStock

    Pokud se při každém ručním šití rozčilujete nad navlékáním nitě do ouška jehly, nervy vám může ušetřit tento jednoduchý trik. Roztřepený konec nitě nalakujte a trochu pomačkejte do vhodného tvaru. Bude pevnější a uchem jehly ho protáhnete lehko a hned napoprvé.


  • 10.

    Rychle zaschlý lak na nehty

    Autor: iStock

    A ještě jeden beauty trik. Pospícháte a chcete mít jistotu, že čerstvě nalakované nehty hned někde nezničíte? Pokud je přestříkáte lakem na vlasy (z větší vzdálenosti, aby se nevytvořily šmouhy), schnutí urychlíte, a navíc jim dodáte lesk.

Přidat názor
Počet komentářů: 6

Celebrity-chachacha: 👨Slečno ,máte ráda vítr?
🙍‍♀️???
👨Tak já vám ho tam fouknu.
🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

(04. 10. 2023 08:52)

Celebrity-chachacha: Když mě v bytě otravuje vosa ,tak jedině lak na vlasy na ní. Ona se zalepí a v bytě není chemický jed .

(04. 10. 2023 08:48)

krapotkin: Také je dobré fouknout ho při dopravní kontrole policajtovi do očí.

(02. 10. 2023 16:21)

ilthinra: Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

(02. 07. 2019 01:48)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy