Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

6 netradičních využití pěny na holení, která stojí za to vyzkoušet!

/
  • (iStock)
    13. února 2024 ● 06:00

    Snad v každé domácnosti, kterou obývá i muž, se najde pěna na holení. A věřte, že se nemusí používat jen na holení nežádoucích vousů a chlupů. V domácnosti se vám bude také hodit, a to hned na několik způsobů…

    Na to, abyste poznali její skvělé využití, nemusíte kupovat žádnou drahou značku nebo si potají půjčovat oblíbenou pěnu vašeho přítele či manžela. Stačit vám bude i ta nejobyčejnější za nejnižší cenu. Vyzkoušejte tohoto mnohostranného pomocníka v domácnosti…

  • 1.

    Vyčistí hřebeny

    pěna na holení
    Autor: iStock

    Občas se na ně zapomíná. Na kartáče a hřebeny, které bývají zaneseny nejen vlasy, ale i dalšími nečistotami. Pokud nemáte čas je třeba drhnout kartáčkem, vyzkoušejte trik s pěnou na holení. Hřebeny vyčistíte, když je postříkáte pěnou, necháte několik minut působit a pak opláchnete čistou vodou – vše bez velké námahy. Budou jako nové!

     

  • 2.

    Poradí si se skvrnami na koberci

    pěna na holení
    Autor: iStock

    Rozlila se vám na koberec šťáva nebo džus? Nemusíte hned panikařit. Stačí nastříkat na flek pěnu na holení. Nechte chvíli působit a poté setřete namočeným hadříkem. Pěna by si měla poradit také se staršími nečistotami, které už jsou do koberce „zažrané“. Po nastříkání chvíli drhněte houbou. A v tomto případě nechte pěnu působit ještě déle, nejlépe přes noc, a ráno místo vyluxujte.

     


  • 3.

    Odmlží zrcadla a skla

    pěna na holení
    Autor: iStock

    Vadí vám, jak je zrcadlo po každé sprše a koupeli zamlžené? A různě ho otíráte, abyste se aspoň na kousku viděli? Tak jistě oceníte tento další trik. Celé zrcadlo vyčistěte pěnou na holení a nakonec otřete čistým suchým hadříkem. A příště se už zrcadlo mlžit nebude. Pěna totiž obsahuje složky, které vytvoří na povrchu ochranný film. Stejně tak to můžete využít proti zamlžování brýlí. Stačí nanést pěnu na holení, vyčistit a doleštit čistým měkkým hadříkem. Skvěle se vám bude hodit i v autě. Naneste tedy pěnu na holení na skla auta zevnitř a pak ji setřete hadříkem dočista. Mělo by to i tady zabránit otravnému zamlžování oken.

     


  • 4.

    Vyleští šperky

    pěna na holení
    Autor: iStock

    Při dlouhodobém nošení ztrácí šperky a bižuterie lesk a už nevypadají tak hezky, jak bychom chtěli. Nemusíte se ale s vašimi oblíbenými kousky loučit, pokud je nastříkáte pěnou na holení a pečlivě v ní šperky promnete. Poté je vyčistěte starým zubním kartáčkem a nakonec je doleštěte vatovým tamponem. Uvidíte, jak hezky prokouknou!

     


  • 5.

    Umyje ruce nejen od barev

    pěna na holení
    Autor: iStock

    Pustili jste se do malování či jiných domácích prací a zůstaly vám na rukou místa se zaschlou barvou či jinými nečistotami, které jdou jen těžko smýt? Vezměte si na pomoc obyčejnou pěnu a ruce pořádně vydrhněte. Ruce by se měly krásně vyčistit. A nejen to: budou také hezky hydratované a voňavé.

     

  • 6.

    Vyčistí troubu

    pěna na holení
    Autor: iStock

    Nemáte po ruce speciální čisticí prostředek na trouby? A potřebujete se zbavit skvrn a mastnoty? Nahradit ho může dobře pěna na holení. Vystříkejte vnitřek trouby, nechte chvíli působit a poté vydrhněte houbičkou na nádobí. Nakonec opláchněte čistou vodou a otřete suchým hadříkem.

Přidat názor
Počet komentářů: 1
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy