Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Máte doma staré laky na nehty? Na tohle je ještě skvěle využijete!

/
  • (iStock)
    10. listopadu 2023 ● 06:00

    Ráda si lakujete nehty a pestrobarevné lahvičky se vám ve skříňce kupí? Ještě než se rozhodnete je probrat a staré vyházet do koše, přečtěte si, jak vám můžou být  prospěšné. Máme pro vás osm netradičních tipů a triků, které využijete nejen v domácnosti…

    Dnes si můžete pořídit celou řada speciálních laků a přípravků na nehty, které vaše nehty zpevní a dodají jim krásu. Vybrat si někdy z široké barevné škály těchto kosmetických produktů je pořádný oříšek. Ale věřte, že i obyčejný bezbarvý lak může být pokladem, který se vám bude hodit v mnoha situacích...

  • 1.

    Označení klíčů

    Autor: iStock


    Potřebujete se vyznat ve svém svazku klíčů a nemáte po ruce žádné plastové rozlišovače? Nebo je chcete ozdobit originálně? Pak si vemte k ruce barevné laky na nehty a klíče snadno odlišíte. Pokud navíc použijete fosforeskující lak, bude to mít jěště další praktickou výhodu. Večer je ve tmě a v kabelce mnohem lépe najdete.

     

  • 2.

    Střepy pohromadě

    Autor: iStock

    Udělala se vám prasklina na sklíčku vašich brýlí, zrcadle či displeji telefonu? Pokud potřebujete, aby vám ještě nějakou dobu vydržely střepy pohromadě, alespoň do té doby, než provedete výměnu nebo pořídíte nové kousky, použijte jako záchranu bezbarvý lak na nehty. Potřete prasklinu tenkou vrstvou laku a sklo se udrží pohromadě.

     


  • 3.

    Oko na punčocháčích

    Autor: iStock


    Zná to snad každá žena. Ve chvílích, kdy se to nejméně hodí, zatrhnete si třeba třísku a oko na punčocháčích je rázem na světě. Je pravděpodobné, že s sebou nemáte náhradní silonky, které by vás zachránily. Neznamenáto ale, že se zbytek dne musíte cítit trapně s rozpáranými punčocháčemi. Stačí, když v kabelce budete nosit průhledný lak, který vám poskytne první pomoc. Potřete jím začátek a konec oka a zastavíte tím řetězovou reakci, kdy se tvoří jedno oko za druhým.

     


  • 4.

    Lehčí navléknutí nitě

    Autor: iStock


    Taky se vždy rozčilujete, když musíte navléct nit? Tak to jistě oceníte vychytávku s lakem na nehty. Pokud konec nitě namočíte v malém množství laku, nebude se tak kroutit a uvidíte, že se mnohem lépe do dírky jehly strefíte.

     


  • 5.

    Škrábance na botách

    Autor: iStock


    Štvou vás na botách odřené a okopané špičky a paty? I s tím si poradí lak na nehty. Kupte si lak v podobné barvě a choloustivá místa občas přelakujte. Můžete ho použít také jako prevenci, když koupíte nové boty. Špičky a zadní partie natřete bezbarvým lakem a mělo by to botky od těchto problémů aspoň na čas ochránit.

     


  • 6.

    Lesk vaší bižuterie

    Autor: iStock

    Lak na nehty dokáže mnohé, a to dokonce ochránit vaše šperky. Bižuterie je sice krásná a levná, ale bohužel moc nevydrží. Brzy mění barvu a zanechává nám špinavé stopy na pokožce nebo oblečení. Pokud použijete bezbarvý lak, vytvoří na vašich špercích ochrannou vrstvu a budou se lesknout jako nové. Tento trik se skvěle hodí na prsteny vyrobené z obyčejných kovů, které vám na prstech zanechávají černé kruhy. Stačí, když vnitřek prsenu přetřete bezbarvým lakem, a je po problému.

     


  • 7.

    Třepení tkaniček

    Autor: iStock


    Další trik vyřeší problém s třepícími se tkaničkami u bot. Konce tkaniček přelakujte lakem a se třepením bude rázem konec. Tkaničky se zpevní se a vy je i mnohem snadněji protáhnete dírkami.

     

  • 8.

    Pořádně zalepené obálky

    Autor: iStock

    Nemáta ráda olizování dopisních obálek nebo máte doma staré, které zkrátka nelepí? K zalepení vám pomůže opět bezbarvý lak, který je i silnější než obyčejné kancelářské lepidlo. Což je výhodné hlavně ve chvíli, kdy si chcete být opravdu jistá, že někdo neporuší listové tajemství. Po zalepení lepidlem totiž obálku může někdo rozlepit a znovu zalepit, aniž by se něco poznalo. V případě laku se papír roztrhne a prozradí se i případný pokus o otevření nepovolanou osobou.

Přidat názor
Počet komentářů: 3

Tara-Tara: co je to starý lak ? Skoro vždy ztuhne tak, že se musí zbytek vyhodit, tak nějak nechápu, co všechno bych s tím měla zdobit

(22. 01. 2022 16:26)

snehulak: Já si teď kupuji na kutilství laky v naší Rodince jeden za 10kč.

(22. 01. 2022 10:44)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy