Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Neuvěříte, co všechno vyčistí cola! Poradí si se žvýkačkou ve vlasech i s pánví na odpis

/
  • Co všechno vyčistí obyčejná kola?
    Co všechno vyčistí obyčejná kola? (istock.com)
    25. října 2023 ● 06:00

    Pokud po oblíbeném nápoji saháte, jen když vám není dobře, zkuste mu dát druhou šanci ve vaší domácnosti.

    Milují ji děti, ale také dospělí, ovšem z nutričního hlediska není tento nápoj zrovna tou nejlepší volbou. Jenže je tak dobrý, že? Uleví od žaludečních potíží, kocoviny nebo dodá dávku energie místo kávy. Věděla jste ale, že toho umí mnohem víc? Tyto skvělé fígle s colou si zajisté oblíbíte i vy.

  • 1.

    Odstraní žvýkačku

    Pokud se vám dítě vrátilo ze školy se žvýkačkou ve vlasech, nezoufejte. Nalijte trochu coly do misky a namočte v ní postiženou část vlasů, nechte pár minut působit a následně žvýkačku jednoduše sundejte.

  • 2.

    Čistič nerezových povrchů

    Přidejte dvě zmáčknutí jakékoli zubní pasty společně s colou do rozprašovače, zamíchejte a získáte skvělý čistič nerezových ploch (vodovodní kohoutky, hlavice sprchy). Pak stačí jen nastříkat na zanesené místo, nechat chvíli působit a setřít hadříkem.

  • 3.

    Sbohem, připáleniny!

    Pokud se vám během smažení připálila pánev, nezoufejte, i tady vám pomůže tento sladký nápoj. Dejte do dřezu trochu zubní pasty, posypte jedlou sodou, zalijte trochou octa, přilijte colu, trochu jaru, napusťte vodu, napěňte a do této „lázně“ naložte pánev či hrnec. Nechte tři minuty působit a následně opláchněte vodou.

  • 4.

    Rychlovarná konvice jako nová

    Že je vaše rychlovarná konvice plná vodního kamene? Nezoufejte! Nalijte do ní trochu coly, přiveďte k varu a poté vylijte. Voilà, konvice je zase jako nová.

  • 5.

    Zářivé zrcadlo

    V rozprašovači smíchejte colu s octem, protřepejte a nastříkejte na zrcadlo. Nechte chvilku působit, následně setřete stěrkou na okna a dosušte hadříkem.

  • 6.

    Záchodová mísa

    Pokud i vás trápí zažloutlá záchodová mísa, nalijte do rozprašovače colu, přisypte trochu prášku na praní, protřepejte, nastříkejte do mísy a nechte působit. Následně jen spláchněte a je hotovo.

  • 7.

    Rez nemá šanci

    Pokud manželův klíč na utahování či jiné nářadí postihla rez, naložte ho do colové lázně, tedy do sklenice plné coly, a nechte půl hodiny odležet. Následně otřete hadříkem a bude jako nové.

  • 8.

    Zářivé spáry

    Pokud vás trápí zašedlé spáry v koupelně, nalijte do rozprašovače colu, přidejte trochu pracího gelu a protřepejte. Nastříkejte na spáry, nechte chvíli působit a následně otřete vlhkým hadříkem.

    Další zajímavé články naleznete v tištěném Blesku pro ženy. Zakoupit si ho můžete ve vašich oblíbených stáncích nebo na iKiosku ZDE

     

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy