Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Geniální vynález! Lepicí váleček má spoustu využití, o kterých jste doteď nevěděla!

/
  • (iStock)
    16. dubna 2023 ● 06:00

    Tohoto chytrého pomocníka máte nejspíš doma a využíváte ho na čištění kabátu nebo jiného oblečení od nežádoucích nečistot, jako jsou vlasy nebo chlupy domácích mazlíčků. Ale napadlo vás někdy, že by se vám mohl hodit i jinde? Máme pro vás skvělé tipy…

    Váleček potažený lepicí fólií je šikovná věcička, která stojí pár korun. A bylo by škoda, aby zůstal jen zastrčený někde v předsíni a sloužil jen na „odchlupení“ vašich svršků. Věřte, že se vyplatí mít jich doma více a pořídit si také menší verzi do kabelky. Poradíme vám, co vše s válečkem můžete zkusit.

    A ještě jeden tip máme. Pokud jste někde, kde náhodou tento váleček postrádáte, ale moc by se vám hodil, můžete si náhražku také lehce vyrobit. Stačí vám k tomu nějaká menší lahev (může být plná i prázdná) a oboustranná lepenka. Nejširší část jen dokola oblepíte v šířce, kterou potřebujete, a pak jen za hrdlo chytnete a můžete na něj začít sbírat vlasy, chlupy a další prach.

  • 1.

    Vyčistí šuplíky

    Pustila jste se do podrobného úklidu a nevíte, jak dostat drobky a jiné malé nečistoty z šuplíků? Pokud zrovna nemáte po ruce vysavač, pomůže vám lepicí váleček. Dostane se i na těžce dostupná místa a smítka lehce odstraní.

    TIP NA VIDEO: Jak vyčistit myčku bez chemie?

  • 2.

    Hodí se do každé kabelky

    Malý váleček (zmenšenou verzi seženete v drogerii) noste stále v kabelce. Bude se vám hodit na pohotovostní čištění oblečení, ale také ve chvíli, kdy se vám v kabelce něco rozsype. A pokud nebudete mít čas ani možnost obsah kabelky vysypávat a čistit, použijte lepicí váleček. Poradí si s nejrůznějšími drobky i drobnými nečistotami, kterých bývá v dámských kabelkách spousta. To samé platí o špatně dostupných kapsách.

  • 3.

    Odstraní prach při úklidu

    Při utírání prachu je samozřejmě nejlepší prachovka. Ale jsou místa, na která se moc nehodí. Třeba taková látková stínidla. Pokud je máte na lampách a lustrech, použijte k odstranění raději lepicí váleček, který na sebe usazený prach nabalí. Stejně dobře vám poslouží v případě, že máte doma závěsy. I ty jsou často velkými lapači prachu. A je jasné, že časté praní jim neprospívá. Proto si proti běžnému prachu vystačíte s touto pomůckou.


  • 4.

    Posbírá nebezpečné střepy

    I když střepy znamenají štěstí, při rozbití čehokoli moc nadšeni nejsme. Hlavně pokud se třeba rozbije sklenička nebo talířek na spoustu kousků. S velkými si poradí smetáček, ale co s těmi malými, které se nám mohou lehko zabodnout do nohy a mohou způsobit nepříjemné poranění? Vezměte si na pomoc lepicí váleček a místo důkladně několikrát přejeďte, i malinké střepiny by se na něj měly přilepit.

  • 5.

    Pomoc při malování

    Rozhodli jste se pro malování pokoje svépomocí? A chcete mít povrch stěn co nejlépe připravený a hlavně zbavený nejrůznějších nečistot? I tentokrát vám pomůže tento šikovný váleček. Zbaví zdi prachu z broušení zasádrovaných děr, zbroušených nerovností i různých chloupků, které se na zdi mohly usadit.

  • 6.

    Nachytá jehličí

    Na tento tip si vzpomeňte hlavně o Vánocích, kdy ze stromku stále opadává nějaké jehličí. Pokud se vám nechce pořád dokola vyndavat vysavač, sáhněte po válečku a nalepte na něj nežádoucí jehličí. A během chvilky máte uklizeno.

  • 7.

    Pomůže při úklidu auta

    Nepostradatelným pomocníkem se může stát také v autě. Tak pokud ho tam ještě nevozíte, věřte, že to oceníte. A to hlavně pokud máte děti a čtyřnohé miláčky. Interiér auta dokážou všichni tito cestující často pořádně zaneřádit. Jednou za čas si možná vnitřek auta vyluxujete na benzince, ale v mezičase je skvělým řešením právě lepicí váleček. Jelikož je malý, dostane se i do nejrůznějších zákoutí auta. A přichytí se na něj během chvilky všechny nečistoty nebo chlupy. A pomůže vám zbavit se prachu i třeba na palubní desce.

     

Přidat názor
Počet komentářů: 4

mesalina: lepící páska

(23. 10. 2021 20:36)

jrpetr77: [[--Najděte nahee zeny ve vašem městě zde : tress.iS/zeny

(18. 03. 2019 15:08)

pes.pejsek: Opět geniální autor - prosím pana šéfredaktora, aby mu vysvětlil, co je to lepenka (přiznám se, že ani já nevím,co je to oboustranná lepenka)...

(18. 03. 2019 14:12)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy