Žampion ovčí
Pečárka ovčí, pro běžné houbaře známější spíše jako žampion ovčí, patří mezi nejchutnější žampiony, které si u nás můžete nasbírat téměř na každé pastvině. Pozor ale, ať si ho nespletete s jedovatou muchomůrkou!
Jak poznat žampion ovčí a další praktické tipy najdete ve článku níže:
Žampion lesní
Žampion lesní mnozí houbaři raději nesbírají - pokud do něj totiž říznete, začne červenat, a toho se ti méně zkušení mohou leknout. Tato drobná houba má přitom zajímavou kořeněnou chuť a určitě proto stojí za pozornost. Jak pečárku lesní spolehlivě poznat a využít v kuchyni?
Jak poznat žampion lesní a další praktické tipy najdete ve článku níže:
Žampion zápašný
Patří mezi hojně rostoucí jedovaté žampiony, vypadá ale velmi podobně, jako ty jedlé. Na co se soustředit, abyste pečárku neboli žampion zápašný správně určili a neriskovali otravu?
Jak poznat žampion zápašný a další praktické tipy najdete ve článku níže: