Výsledkem přestavby od ateliéru Iguana Architects je větší dům, který maximálně využívá přírodní materiály, klade důraz na denní světlo, barvy a je zakončen zelenou střechou.

Původní nemovitost byla dvoupodlažní dům se skleněnou zimní zahradou, která vznikla před více než 20 lety. Investoři dům koupili, ačkoli zimní zahrada byla v havarijním stavu. V zimě byla příliš barevná, v létě horká. Stěny dobře netěsnily, což zadělávalo na další  problémy. 

Architekti a majitelé se chtěli vyhnout typické krabicové přístavbě. Do delším hledání dospěli k dohodě na projektu, který zahrnoval rozšíření původního přízemí o podkroví se dvěma ložnicemi a koupelnou, spolu s kompletním dostavěním prvního patra.

Výsledkem je krásná nová kuchyň, jídelna a rodinný pokoj postavený pod asymetrickou linií střechy ve tvaru motýla se spoustou světlíků, aby byl prostor dobře osvětlený. To vše se ukrývá pod zelenou střechou osázenou vegetací.

Aby se zabránilo vysokým nákladům spojeným s typovým designem kuchyně, architekt navrhl kuchyň sám a při realizaci spolupracoval s řemeslníkem. Dalším krokem bylo přidání barvy. Klienti si vybrali modrozelenou a žlutou, které doplňuje bříza a pohledový beton.

Přístavba se otevírá do zadní zahrady skleněnými dveřmi, které se sklopí na jednu stranu, což umožňuje maximální propojení prostor. 

Barvy kuchyně inspirovaly výběr dlaždic v nové rodinné koupelně, kde do směsi přibyly další dva odstíny.

Fotogalerie
20 fotografií