Letos na podzim se diváci ČT1 dočkají tanečních vystoupení nové pětice známých osobností. Mezi nově odhalenými soutěžícími třináctého ročníku StarDance jsou herec Filip Blažek (50), spisovatel Patrik Hartl (47), herec Oskar Hes, paralympionik Jiří Ježek a hudebník Ondřej Ruml. Tito pánové se přidají k pětici vybraných žen, které byly představeny již dříve.

Filip Blažek, známý z filmové pohádky Nesmrtelná teta a seriálu Případy 1. oddělení, se na taneční parket těší s velkým očekáváním. „Rád se celý život hýbu a tanec je docela těžká disciplína. Hecnu se tedy a naučím se ho," řekl Blažek, který již dříve obdržel nabídku účasti, ale kvůli pracovní vytíženosti musel odmítnout.

Patrik Hartl, jeden z nejčtenějších českých spisovatelů současnosti, vidí v StarDance skvělou příležitost k osobnímu oživení. „Už třicet let jsem se nehnul od notebooku a pocítil jsem intenzivní potřebu to letos v létě změnit," sdělil Hartl, který se těší, že se díky soutěži dostane z rutiny svého psacího stolu. „Tolik let pořád pracuju, že už jsem po dokončení Gazel cítil naléhavou potřebu vstát od notebooku a něco doopravdy zažít. Toužil jsem po nadechnutí. Po setkání se skutečnými lidmi, které jsem sám nevymyslel. A v tu chvíli mi zavolali…" dodal na facebooku.

Oskar Hes (25), který vynikl v televizním filmu Dukla 61 a dramatu Bratři, si od taneční show slibuje nejen nové zkušenosti, ale i návrat do formy. „Bude to pro mě něco jako zábavný taneční tábor a moc se těším, až to celé začne. Tanec je mi velmi blízký," vysvětlil Hes.

Video
Video se připravuje ...

Krajčova tanečnice Dominika Rošková má jasno: Do StarDance bych už znovu nešla! Proč? Kisa Císařová, Daniel Kristl

Jiří Ježek (49), nejúspěšnější cyklista paralympijské historie, chce ve StarDance překonat sám sebe. S pěti zlatými medailemi na paralympijských hrách má za sebou Jiří úspěšnou sportovní kariéru, ale tanec bude pro něj novou výzvou. Sám jako jedenáctiletý ztratil jednu nohu, když vběhl pod nákladní vůz, tato nehoda mu, zdá se, ale nedodala jen odhodlání. „Ve StarDance chci překonat sám sebe, nikdy jsem pořádně netancoval. Soutěží prošlo spoustu mých kamarádů a všichni říkali, že je to nádherná zkušenost," dodává s nadšením.

Ondřej Ruml (42), který je známý svými interpretacemi písní Ježka, Voskovce a Wericha, oceňuje formát StarDance jako jednu z nejlepších televizních zábav v ČR. „V showbyznysu působím asi patnáct let a StarDance je jeden z nejlepších formátů televizní zábavy, který u nás máme. V soutěži budu muset překonat sám sebe. Těším se na to!" dodal v oficiálním vyjádření.

Anketa

Komu budete letos ve StarDance fandit?

Marta Dancingerová
Jana Paulová
Martina Ptáčková
„Chili“ Ta Thuy Dung
Lucie Vondráčková
Patrik Hartl
Filip Blažek
Oskar Hes
Ondřej Ruml
Jiří Ježek
Fotogalerie
46 fotografií