Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Drama na základce v Příbrami: Chlapec vyhrožoval sebepoškozením, zaměstnal i pyrotechniky a psovody

Autor: rv - 
15. dubna 2024
19:17

Drama se odehrálo v pondělí odpoledne na 4. Základní škole Jiráskovy sady v Příbrami. Mladistvý hoch tu měl vyhrožovat, že si ublíží. Podle policistů představoval nebezpečí i pro okolí. Vše se, naštěstí, obešlo bez zranění.

„Příbramští policisté zadrželi mladistvého chlapce, který vyhrožoval sebepoškozením a byl tak nebezpečný i pro své okolí,“ uvedla středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Video  Starosta Příbrami Jan Konvalinka k události na tamní základní škole. Podle policistů školák vyhrožoval sebepoškozením.  - čtenář Blesku
Video se připravuje ...

Kriminalisté žákovy výhrůžky nebrali na lehkou váhu. „Z bezpečnostních důvodů provádějí i prohlídku objektu školy, zda se uvnitř nenacházejí nebezpečné předměty. Z tohoto důvodu je na místě pyrotechnická služba, psovodi a hasiči,“ doplnila mluvčí. 

Starosta: Vše bez zranění

„Byl jsem v odpoledních hodinách informován o tom, že policie prověřuje u nás ve škole mladistvou osobu. Nedošlo k žádným zraněním ani žádným dalším újmám,“ sdělil pro blesk.cz starosta Příbrami Jan Konvalinka.

„Personál našich škol je školen a připravován na jakoukoli nestandardní situaci, která může v rámci výuky nastat, takže situace je stabilní, klidná, ve škole se nic nestalo a nic se aktuálně neděje,“ doplnil starosta.

Škola: Vyjádření jen policie

Nejméně sdílná byla ředitelka základky Šárka Jendruščáková. „Nevím, kde jste vzali moje soukromé číslo a ze soukromého čísla vám na nic odpovídat nebudu,“ oznámila ředitelka a zavěsila. Na služebním mobilu před tím k zastižení nebyla.

Později služební mobil ředitelky zvedla její zástupkyně Hana Machutová s tím, že ředitelka má druhý telefon a škola se k celé věci vyjadřovat nebude, pouze policie.

Drž hubu ( 16. dubna 2024 09:40 )

Ředitelka školy v tom asi má trošku prsty, když se nechtěla vyjadřovat. Asi tam panuje šikana a snaží se to tutlat 🙄

krapotkin ( 16. dubna 2024 02:15 )

Proč jenom vyhrožoval ?

MADONNA ( 15. dubna 2024 21:24 )

No ten starosta teda vypadá 🫣

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání