Nebohá oběť, třináctiletá školačka, si užila doslova peklo. Trojice spolužáků ji měla nutit k otřesným praktikám, dokonce i k těm, které měly sexuální podtext. Šikanu popsaly podle serveru Novinky.cz bývalé žákyně školy.

„Slyšela jsem, že jí nějaká holčička strkala tužky do zadku. Prý dívku vydírali a říkali jí, aby se vykakala do koše,“ uvedla dnes už středoškolačka, která absolvovala blovickou základku.

Stejné informace o perverznostech, které se oběti děly, měla i další z dnes již bývalých žaček. „Ale učitelky dělaly, že o ničem neví, a hlavně paní ředitelka,“ potvrdila studentka. Šikanou se zabývají policisté.

Šikana i psychický nátlak

Do běla vytočení rodiče sepsali petici za odvolání ředitelky. Za deset dnů nasbírali na čtyři stovky podpisů. „Není to jen jeden případ, odehrává se to v několika třídách na druhém stupni. Situace se začala takhle vyhrocovat před třemi lety, kdy město dosadilo novou ředitelku,“ uvedl pro Blesk.cz jeden z rodičů.

Nit nenechali suchou ani na školní psycholožce. „Její kabinet nazývají děti mučírnou, protože tam probíhá psychický nátlak,“ uvedla jedna z matek. Další se přidala s tím, že její syn od psycholožky psychický nátlak zažíval. Jedna ze školaček pak šikanu od spolužáků odnesla takovými psychickými problémy, že dodnes užívá léky.

Několik stížností

Ředitelka školy při středečním jednání zastupitelstva, kde rodiče předali petici zastupitelům, uvedla, že v tomto školním roce už řešila škola osm stížností na šikanu. „Udělili jsme kázeňská opatření. Dva případy jsme hned oznámili policii,“ sdělila podle serveru Novinky.cz s tím, že mezi dětmi i rodiči se prostřednictvím sociálních sítí a kvůli medializaci školy šíří různé spekulace či nepodložené výroky.

Její zástupkyně pak přiznala, že se objevuje i kyberšikana, jejímž cílem jsou jak žáci, tak učitelé. Několika případy se již zabývá policie. Dva podněty ohledně šikany ještě řeší i Česká školní inspekce. Peticí rodičů se bude zabývat rada města.

Video
Video se připravuje ...

Odborník ze školní inspekce v Blesku. Jak čelit šikaně ve školách? Bára Holá