Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Extrémní šikana na škole v Plzni. Inspektor: S takovým případem jsme se ještě nesetkali

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
22. února 2024
15:28
Autor: Barbora Holá, pah - 
22. února 2024
14:31

Případ extrémní šikany na základní škole otřásl Jižním Plzeňskem. Obětí má být teprve třináctiletá dívka, které měla podle serveru Krimi-Plzeň čelit obzvláště perverzním praktikám. Nejedná se prý ale o jediný incident  na této škole. Celou věc mají v rukách kriminalisté. Jak se k případu staví Česká školní inspekce (ČŠI)? Jaké kroky v takové situaci podniká? Nejen na to se v Epicentru Blesk Zpráv ptala Bára Holá ředitele sekce inspekční činnosti ČŠI, Karla Kováře.

Na policii se obrátili šokovaní rodiče třináctileté studentky z Blovic na Plzeňsku. Jejich dcera se měla stát obětí brutální šikany od svých spolužáků ze základní školy. Dívenka měla být vrstevníky nucena k mimořádně nechutným a perverzním praktikám. S ohledem na její věk se policie rozhodla nezveřejňovat bližší detaily. 

Karel Kovář potvrdil, že případ má extrémní charakter a je aktuálně předmětem policejního vyšetřování. „Ano, pokud mám informace o tomto případu, tak je extrémní, i proto ho řeší Policie České republiky,“ uvedl.

Česká školní inspekce obdržela podnět k případu šikany na základní škole v Blovicích v lednu 2024. „V současné době je případ natolik závažný, že jej řeší policie a která zatím nepřizvala Českou školní inspekci k součinnosti,“ zdůraznil Kovář. Dodal, že ČŠI by byla přizvána až v případě potřeby, buď během vyšetřování nebo po jeho ukončení, kdy bude zkoumáno, jak byla škola schopna uplatnit preventivní opatření, preventivní programy a jaké jsou příčiny z hlediska školy.

Nejzávažnější případ v historii Inspekce?

„Takto závažný případ ještě Česká školní inspekce neřešila,“ přiznal, že momentálně mají tři případy na základní škole v Blovicích, ale také zdůraznil, že žádný z nich nemá takovou závažnost jako aktuální případ šikany. V jednom z případů inspekce identifikovala agresivní chování jednoho žáka, ale nakonec došla k závěru, že se nejednalo o šikanu. „Byly to projevy rizikového chování žáka, který měl víceméně agresivní chování vůči žákům, ale nepřenášelo se to na dlouhodobé skupinové jednání, byl to spíš, řekněme, impulsivní žák,“ doplnil a zároveň zdůraznil, že ČŠI bude pečlivě monitorovat situaci a v současném momentě je potřeba počkat na výsledky policejního vyšetřování, než se rozhodne o dalších krocích.

Uživatel_136838 ( 23. února 2024 01:01 )

👍

Markiza ( 23. února 2024 00:20 )

Co tam dělá a za co bere prachy ten ředitel? Jaké to má učitele.Jasně, oni ho....o naučí, jen chtějí mít prázdniny, kdo má tolik volna, plat už mají jako lékaři, za nic neodpovídají, v poledne jdou domů , děti vědí, že když něco řeknou tak to rozkecají a je to ještě horší.Hnala bych je a do tepláků bandu jednu, nic nenaučí a ještě tvrdí, že nic neví a je všechno v pořádku.A takhle je to se vším.Rozkrádání v nemoc­nicíc­h,do­tacích na co živíme tu bandu lobbistů, kontrolních úřadů nikdo nic nedělá,ale peníze to by chtěli. A tohle my živíme.

Uživatel_5669727 ( 22. února 2024 21:10 )

Ještě ze dcera ovládá karate aspoň se bude umět bránit 😁

lucie13 ( 22. února 2024 20:43 )

Souhlasím. Stačí zadat do Google nahé ženy a máte na obrazovce hned tvrdé porno. Tohle byl dříve placený obsah. Pokud tohle konzumují již žáci na ZŠ, tak se nelze divit. A společné WC, které si vyřvaly ty menšinové odchylky od evoluce (cokoliv jiného, než heterosexuální páry vede k zániku druhu), situaci také nezlepší. A u některých by bylo lepší, aby se nemnožili…
Škola / učitelé klasicky klapky na očích, aby nemuseli nic řešit.

paralenka ( 22. února 2024 18:29 )

Není na to sám, je jich slepených korytářů podstatně víc! Vždycky jde o moc, peníze a území, tady spíš o voliče po světě, vem, kde vem! To všemi nástroji, i neférovými, to je dnešní norma! 😕

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa