Mezi prvními se do vyšetřovatele Rudy Uhlíře z Kriminálky Anděl opřela herečka a influencerka Nikol Leitgeb (37). „Pokud se budeme bavit o tom, co je v normě a co ne, tak zrovna tyhle homofobní kecy v normě nejsou, Michale!“ vzkazuje mu maminka šestiletého Mathiase a dvouletého Tobiase.

„Kdyby za mnou přišel Máťa nebo Tobajs, že jsou na kluky, tak jim řeknu – super, tak už to víš, přišels’ na to, to je skvělé, jdeme dál...,“ tvrdí máma Nikol. „Ale tady vidím, že žiju ve své bublině a mimo bublinu je to ještě trochu jinak, což je smutné. Je mi to líto, že to má někdo takhle v hlavě,“ říká na adresu Novotného.

Její herecká kolegyně Natálie Řehořová (34) šla ještě dál. „Koukáme na televizi, objeví se M. N. a máma utrousí – on je přesně takovej, jak vypadá...,“ reaguje herečka, známá ze seriálů Volha či Smysl pro tumor (sestra hlavního hrdiny Filipa), pod statusem Filipa Rajmonta (46) na facebooku.

Samotný představitel Otíka z Ulice, který se netají homosexuální orientací, v něm Novotnému tvrdě vzkazuje: „Míšo, ale vždyť se na mě nemusíš dívat, stačí to přepnout... Já to u tebe dělám už léta...“ A přidávají se další. „Michale, doporučuju umělou inteligenci. Ta dobrá je sice placená, ale budete mít alespoň nějakou,“ doporučuje Daniel Krejčík (29).

„Boha, to je ale vocas!“ nešetří ho ani herec Josef Trojan (23), syn Ivana Trojana (59). Celá kauza je o to bizarnější, že Novotný homosexuála dokonce hrál, a to v primáckém seriálu Krejzovi. Schytává tedy, že jakmile dostane sám zaplaceno, rázem jeho odpor mizí...

Hercova odpověď

Blesk požádal o vyjádření i samotného herce a ten se nařčení z homofobie vehementně brání. „Ze zkušenosti vím, že ať řeknu cokoliv, pro některé lidi budu už navždy homofobní hovado. Ač je to na míle vzdáleno mému přesvědčení. Moje vyjádření v článku se týkalo toho, že už mi to přijde na sílu. Nicméně věřte, že nemám nic proti jakémukoliv etniku, náboženství či orientaci. Jen mě občas štve, když mi to někdo neustále servíruje pod nos,“ odpověděl Michal Novotný s tím, že už se k věci více vracet nechce a nebude.

Video
Video se připravuje ...

Nové hlasy pro Asterixe a Obelixe? Suchánek a Novotný! Podívejte se do dabingu. Bioscop

Fotogalerie
35 fotografií