Dejvické divadlo shání nové prostory, kam by se v sezóně 2025/2026 mohlo uchýlit a dál oblažovat diváky lačné po kultuře. „Naše domovská scéna v Dejvicích projde rekonstrukcí za účelem rozšíření hlediště a zvýšení diváckého komfortu. Hledáme místo, ve kterém budeme hrát v sezóně 2025/2026. Jsme připraveni postavit ,provizorní divadlo'. Pokud víte o nevyužívaném prostoru v Praze, který splňuje základní technické požadavky, napište nám: hledame@dejvickedivadlo.cz,“ píše divadlo na svých facebookových stránkách. Podle jeho zástupců by prostor měl mít rozlohu alespoň 700 metrů čtverečních a výšku minimálně pět metrů. 

Pod příspěvkem se sešla řada komentářů s různými tipy. Nejvíc lajků „shrábnul“ divák, který divadlu doporučil přesídlit do O2 areny. „Konečně se dostane na všechny, co neměli to štěstí v čtvrtky při boji o lupeny,“ dodal trefně s narážkou na skutečnost, že Dejvické divadlo je natolik populární, že lístky pravidelně mizí minuty po zahájení předprodeje. 

Plánovaná rekonstrukce a přístavba Dejvického divadla v Praze 6 by měla začít v březnu příštího roku. Stavebníci by měli rozšířit kapacity hlediště o zhruba 50 míst a opravit zázemí. Odhadované náklady jsou zhruba 50 milionů korun, stavba by mohla být hotová v dubnu 2026, uvedl v lednu letošního roku mluvčí Prahy 6 Marek Zeman. Městská část Praha 6 je zakladatelem Dejvického divadla.

Navýšení kapacity

V plánu je podle dřívějších informací přístavba objektu divadla v ulici Zelená do dvorního traktu. Do přistavené části stavebníci posunou jeviště, díky čemuž bude možné navýšit kapacitu hlediště. Stávající kapacita sálu je asi 150 míst. Podle místostarosty Petra Prokopa (STAN) se nyní rozšíří kapacita hlediště o zhruba 50 míst, rekonstrukce se má týkat také zázemí divadla, technologického vybavení nebo vzduchotechniky.

Dejvické divadlo (DD) patří dlouhodobě mezi nejvyhledávanější a nejnavštěvovanější česká divadla. První představení se v něm odehrálo 14. října 1992. Status profesionálního divadla má od roku 1993. Za svou existenci se DD stalo šestkrát divadlem roku, jeho inscenace i jednotliví umělci získali významná ocenění. Každoročně se jméno Dejvického divadla objevuje v nominacích na nejprestižnější divadelní ceny.

Video
Video se připravuje ...

Václav Neužil si někdy plete manželku s Erikou Stárkovou alias Dášou z Mostu! Martin Balcar, Aleš Brunclík

Fotogalerie
13 fotografií